Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Βελτιωστε το σωμα σας σε 15 λεπτα

Πάντα είχατε την εντύπωση ότι δεν έχετε χρόνο για να κάνετε γυμναστική, λόγω πιεστικού ωραρίου;


Νομίζατε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο στο γυμναστήριο για να κάνετε το κορμί σας, θελκτικό; Μάλλον κάνετε λάθος, και σήμερα θα σας δείξουμε τι ισχύει πλεόν, στο fitness.
Σε μια μελέτη, που έγινε για το επιστημονικό περιοδικό European Journal of Applied Physiology, διαπίστωσε ότι με 15 λεπτά άσκησης με αντιστάσεις (βάρη), ο μεταβολισμός ενισχύεται και λειτουργεί, όσο όταν κάνουμε το γνωστό 35λεπτο. Σε παρόμοια μελέτη έδειξε ότι είναι πιο αποτελεσματικό για τις γυναίκες γιατί, έχουν την δυνατότητα, να το κάνουν ρουτίνα και το συνηθίζουν πιο εύκολα.
Αρά, λοιπόν με το να κάνετε 15λεπτες προπονήσεις 4-6 φορές την εβδομάδα, θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα και θα νιώθετε την ευεξία, που έχετε τόσο ανάγκη. Πιο κάτω θα σας δείξουμε τι ακριβώς συμβαίνει, σύμφωνα και με την νέα μελέτη, για να έχετε υγεία και καλύτερη καθημερινότητα.
Δυναμώστε πραγματικά!
Η εγκύμναση με αντιστάσεις έρχεται σε δεύτερη μοίρα δυστυχώς, αλλα είναι εξίσου σημαντική, όσο και η αερόβια. Οι γυναίκες δημιουργούν οστική μάζα και γίνεται πιο πυκνή μέχρι και τα 20 τους χρόνια. Στα 35 αρχίζουν τα οστά να χάνουν την πυκνότητα τους με ρυθμό 1% το χρόνο.
Σε μια μελέτη από 124 άνδρες και γυναίκες, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Osteoporosis, η υψηλή έντασης άσκηση, αυξάνει την οστική πυκνότητα σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως τα ισχία, σπονδύλους και τα πόδια σε μόλις 40 εβδομάδες. Εκείνη, που έκανα ήπιας μορφής άσκηση, παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.
Αλλάξτε τα ρούχα σας!
Με την 15λεπτη άσκηση δεν πρόκειται να δείτε την ζυγαριά να πέφτει αμέσως, αλλά θα δείτε τα ρούχα σας να γίνονται  μεγαλύτερα. Αυτό συμβαίνει, από τη στιγμή, που οι μύες αρχίζουν να δουλεύουν, πιο έντονα. Το σώμα παίρνει το λίπος για να δώσει ενέργεια στους εργαζόμενους μύες. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Οι μύες καταλαμβάνουν 20% λιγότερο χώρο, από το λιπώδη ιστό και ως εκ τούτου, είναι θεαματικό για εσάς. Βέβαια αποφύγεται τη ζυγαριά, γιατί είναι κακός σύμβουλος.
Πιο πάνω παραθέσαμε δυο βασικά πλεονεκτήματα, που θα έχετε από την 15λεπτη έντονη άσκηση. Νομίζουμε, ότι αξίζει να δοκιμάσετε για να αυξήσετε την αυτοπεποίθεση σας, αλλά και τον αυτόσεβασμό.


BeU.com.cy


Ετικέτες ,