Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Μανιταροπίλαφο

Μανιταροπίλαφο
Πολύ νόστιμο το μανιταροπίλαφο με λεμόνι και φύλλα λουίζας


Υλικά για 6 άτομα
-½ μανιτάρια φρέσκα (ότι είδος θέλετε)
-1 νεροπότηρο ρύζι για πιλάφι
-2 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
-1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
-1 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
-Χυμό από 1 λεμόνι
-10 φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα
-1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
-1 φλιτζ τσαγιού ψιλοτριμμένη κεφαλογραβιέρα
-Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
-Καθαρίζετε και σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σοτάρετε γυρίζοντάς τα συνέχεια. Μόλις κατεβάσουν τα νερά τους και αρχίσουν να μαγειρεύονται ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μαγειρεύετε ακόμα για 5 λεπτά.
-Ρίχνετε μέσα το ρύζι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα 2 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε.
-Ελέγχετε από καιρό σε καιρό να μην κολλήσει το ρύζι. Αλατίζετε, πιπερώνετε. Όταν αρχίσει το ρύζι να απορροφά τα υγρά ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και μόλις ετοιμαστεί ρίχνετε την ψιλοτριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύετε και σερβίρετε το πιλάφι σας ζεστό.
Η αξία του πιλαφιού αυτού είναι να το φάτε μόλις βγεί από την κατσαρόλα.

Σημείωση
Αν σας κρυώσει το ρύζι πριν το σερβίρετε για να το ξαναζεστάνετε προσθέστε λίγο ζωμό λαχανικών για να πάρει την αρχική του υφή.
Από τον Ηλία Μαμαλάκη



dia-trofis.gr/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,