Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

7 τρόποι για να αυξήσεις την συνήθεια δράσης

Οι άνθρωποι που είναι στην κορυφή κάθε επαγγέλματος έχουν ένα κοινό: «φέρουν εις πέρας την δουλειά που έχουν να κάνουν». Αυτή η ικανότητα αντικαθιστά την ευφυΐα και το ταλέντο και συνδέει
τον προσδιορισμό του μεγέθους του μισθού σου με την ταχύτητα της προόδους σου.
Παρά την απλότητα της έννοιας αυτής, μόνο ένα μικρό μέρος ανθρώπων καταφέρνει να έχει αποτελέσματα. Η “συνήθεια δράσης” (η συνήθεια να κάνεις τις ιδέες σου πράξη αμέσως) είναι απαραίτητη για να τελειώσεις την δουλειά. Ορίστε 7 συμβουλές για να αυξήσεις την “συνήθεια δράσης”.
1) Μην περιμένεις μέχρι οι συνθήκες να είναι ιδανικές.
Αν περιμένεις να ξεκινήσεις κάτι όταν οι συνθήκες θα είναι ιδανικές, τότε μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να ξεκινήσεις. Πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν είναι σωστό. Είτε ο χρόνος δεν θα είναι σωστός, είτε η αγορά θα έχει τα κάτω της ή θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Στον αληθινό κόσμο δεν υπάρχει πραγματικό σωστός χρόνος για να ξεκινήσεις. Πρέπει να αναλάβεις δράση και να ασχοληθείς με τα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν στην πορεία. Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις είναι χθες! Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα..
2) Πραγματοποίησε.
Εξασκήσου στο να πραγματοποιείς πράγματα αντί να σκέφτεσαι μόνο. Θέλεις να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι; Έχεις μια φανταστική ιδέα να προτείνεις στο αφεντικό σου; Κάντο σήμερα. Όσο περισσότερο παραμένει η ιδέα στο κεφάλι σου χωρίς να πραγματοποιείται, τόσο πιο αδύναμη γίνεται. Μετά από μερικές μέρες όλες οι λεπτομέρειες θα έχουν ξεθωριάσει. Έπειτα από μια εβδομάδα θα έχει ξεχαστεί εντελώς. Με το να πραγματοποιείς θα κάνεις περισσότερα πράγματα και θα τονώνεις το μυαλό σου με νέες ιδέες.
3) Θυμήσου. Οι ιδέες από μόνες τους δεν φέρνουν επιτυχία.
Οι ιδέες είναι σημαντικές, αλλά έχουν αξία μόνο αν τεθούν σε εφαρμογή. Μια μέτρια ιδέα που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή είναι πιο πολύτιμη από δέκα λαμπρές ιδέες που φυλάς για “κάποια άλλη μέρα” ή για την “κατάλληλη στιγμή”. Αν έχεις μια ιδέα που πραγματικά πιστεύεις σε αυτήν, τότε κάνε κάτι. Αν δεν αναλάβεις δράση δεν πρόκειται να πας πουθενά.
4) Χρησιμοποίησε την δράση για να θεραπεύσεις τον φόβο.
Έχεις ποτέ παρατηρήσει ότι το πιο δύσκολο μέρος μιας δημόσιας ομιλίας είναι όταν έρχεται η σειρά σου; Ακόμα και οι επαγγελματίες ομιλητές ή ηθοποιοί βιώνουν άγχος πριν ανέβουν στην σκηνή. Όταν όμως ξεκινάνε, ο φόβος εξαφανίζεται. Η πιο δύσκολη στιγμή είναι η ανάληψη δράσης για πρώτη φορά. Μετά από αυτό όλα κυλάνε ομαλά, τονώνεται η αυτοπεποίθηση και τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.
Σκότωσε τον φόβο με το να αναλαμβάνεις δράση και χτίσε την αυτοπεποίθηση σου.
5) Βάλε μπρος στην δημιουργικότητα σου χειροκίνητα.
Μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με την δημιουργική εργασία είναι ότι μπορεί να γίνει μόνο όταν υπάρχει έμπνευση. Αν περιμένεις να σου έρθει η έμπνευση, τότε η εργασία σου θα γίνεται σε λιγότερες στιγμές και πιο αραιά. Αντί να περιμένεις, ξεκίνα την δημιουργική σου μηχανή χειροκίνητα. Αν πρέπει να γράψεις κάτι, στρώσε τον εαυτό σου κάτω και γράψε. Βάλε το μολύβι στο χαρτί και ξεκίνα. Με το να κινείς τα χέρια σου τονώνεται η ροή των ιδεών και δίνεις έμπνευση στον εαυτό σου.
6) Σκέψου με όρους του τώρα.
Συγκεντρώσου στο τι μπορείς να κάνεις στην παρούσα στιγμή. Μην ανησυχείς για το τι έπρεπε να είχες κάνει την περασμένη εβδομάδα ή το τι θα μπορείς να κάνεις αύριο. Το μόνο που μπορείς να επηρεάσεις είναι το τώρα. Αν κάθεσαι και κάνεις υποθέσεις για το παρελθόν ή το μέλλον δεν γίνεται τίποτα. Το αύριο ή η επόμενη εβδομάδα μετατρέπεται σε ποτέ.
Όπως είχε πει και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος: ”Ποτέ μην αναβάλεις για αύριο κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα.”
7) Πιάσε δουλειά αμέσως.
Είναι συνηθισμένη πρακτική για τους ανθρώπους να συναναστρέφονται και να συζητάνε μεταξύ τους πριν από κάποιο meeting. Το ίδιο ισχύει και για τους ανεξάρτητους υπαλλήλους. Πόσο συχνά ελέγχεις την αλληλογραφία σου πριν κάνεις οποιαδήποτε πραγματική εργασία; Αυτές οι αποσπάσεις της προσοχής κοστίζουν πολύ χρόνο αν δεν τις προσπεράσεις. Με το να γίνεις κάποιος που φτάνει στον στόχο του, οι άνθρωποι θα σε δουν σαν ηγέτη.
Χρειάζεται θάρρος για να αναλάβεις δράση χωρίς οδηγίες από τον υπεύθυνο. Ίσως για αυτό η πρωτοβουλία αποτελεί ένα σπάνιο προσόν που είναι περιζήτητο από τους διαχειριστές και τα στελέχη παντού. Άδραξε την πρωτοβουλία. Όταν έχεις μια καλή ιδέα, ξεκίνα να την εφαρμόζεις χωρίς να σου πούνε. Όταν οι άνθρωποι δουν παίρνεις το να φτάσεις τους στόχους σου θα θελήσουν να συμμετάσχουν.
Οι άνθρωποι στην κορυφή δεν έχουν κανένα να τους λέει τι να κάνουν. Αν θες να τους φτάσεις, θα πρέπει να συνηθίσεις να δρας ανεξάρτητα.


Ετικέτες ,