Σούπα με μοσχάρι, πατάτα και λαχανικά
Υλικά
- 1.250 γραμμάρια μοσχαρίσιος λαιμός ή κότσι ή ουρά
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι
- 250 γραμμάρια πατάτες ψιλοκομμένες
- 2 λίτρα νερό
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι πιπεριού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό(θα χρησιμοποιήσουμε τα κοτσανάκια)
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 δαφνόφυλλο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κρέας για να καθαρίσει και να φύγουν τα αίματα. Το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε.
- Τα γυρνάμε, για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το νερό, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε μέσα σε αυτό τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Μόλις μαλακώσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Στο σημείο αυτό, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες, τις τριμμένες ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα ακόμα.
<< Αρχική σελίδα