Πιείτε κρασί στην υγειά της καρδιάς σας!
Ίσως δεν αποτελεί νέο το ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά. Κι άλλες έρευνες, όμως, φαίνεται πως το επιβεβαιώνουν.
Μελέτη μάλιστα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cardiovascular Disease Research, δείχνει ότι το κόκκινο κρασί περιέχει πολυφαινόλες, ρεσβερατρόλη και κερσετίνη, αντιοξειδωτικά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι:
- Η ήπια κατανάλωση κρασιού (15-31 γραμμάρια/ημέρα) μειώνει τον κίνδυνο αγγειακών και μη-αγγειακών ασθενειών, αυξάνοντας τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης, μειώνοντας τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και βελτιώνοντας την αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
- Η ρεσβερατρόλη μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στον οργανισμό και τη συγκέντρωση χοληστερίνης στα αιμοφόρα αγγεία, προστατεύοντας τελικά την καρδιά.
- Η κερσετίνη βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης
<< Αρχική σελίδα