Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Μελιτζανόπιτα


beu-melitzanopita

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3-4 μελιτζάνες
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φλ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 1 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 3-4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 κ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίστε τις μελιτζάνες, ξεπλύνετε τες και κόψτε σε λωρίδες. Σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και μόλις καραμελώσουν ρίξτε το αραβοσιτέλαιο να ζεσταθεί για να σοτάρετε και τον κιμά.
  3. Σβήστε με το κρασί. Προσθέστε το χυμό τομάτας, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
  4. Ξεπλύνετε τις μελιτζάνες από το αλάτι, σκουπίστε τα υγρά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τηγανίστε τες.
  5. Αλείφετε το ταψί με ελαιόλαδo, στρώνετε μέσα το φύλλο, φροντίζοντας ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα, το τρυπάτε ελαφρά με τα δόντια ενός πιρουνιού και στρώνετε από πάνω τις φέτες μελιτζάνας.
  6. Προσθέστε το μείγμα με τον κιμά, απλώστε το ομοιόμορφα και πασπάλισε με το τυρί.
  7. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
 

BeU.com.cy

Ετικέτες ,