Μπανάνα: το φυσικό και δυναμωτικό σνακ κάθε ώρας
Μας δίνει την αίσθηση
καλοκαιριού όλο το χρόνο κι εκτός του ότι είναι αρωματική και
χορταστική, ξεχειλίζει από βιταμίνες, μέταλλα και υδατάνθρακες,
αποτελώντας ένα από τα πιο ενεργειακά φρούτα!
Το κάλιο που περιέχει και η απαλλαγή της από νάτριο ισοδυναμεί με πρόληψη απέναντι σε πολλές παθολογικές καταστάσεις, με την πρόληψη απέναντι στις διαταραχές της πίεσης να είναι μια από αυτές. Συμβάλλει ακόμη στις βλάβες του κυκλοφορικού, χρησιμεύει για την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C και δεν περιέχει λιπαρά και χοληστερίνη.
Αν θέλετε να φτιάξετε το τέλειο γλυκό με μπανάνα και σοκολάτα
Φύλλο σφολιάτας - 1 κομμένο στα δύο κάθετα
Μπανάνες - 3 κομμένες σε ροδέλες
Ζάχαρη - 2 κουταλιές σούπας
Πραλίνα φουντουκιού
Βούτυρο - 25 γρ
Αυγό - 1 μόνο τον κρόκο
Μπανάνες - 3 κομμένες σε ροδέλες
Ζάχαρη - 2 κουταλιές σούπας
Πραλίνα φουντουκιού
Βούτυρο - 25 γρ
Αυγό - 1 μόνο τον κρόκο
οδηγίες
Πλεξούδα σφολιάτας γεμιστή με σοκολάτα και μπανάνα…
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες, τις σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε την ζάχαρη από πάνω. Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να καραμελώσουν κι αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε στα δύο κάθετα το φύλλο σφολιάτας, χαράζουμε τα πλαϊνά της και από τις δύο μεριές (βλ φωτ. υλικό), στο κέντρο βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού, που την είχαμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς, από πάνω τοποθετούμε μπανάνες και πλέκουμε την σφολιάτα μας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο φύλλο.
Χτυπάμε κι αραιώνουμε με λίγο λάδι τον κρόκο αυγού κι αλείφουμε τις πλεξούδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε.
Πηγή: chefoulis.gr
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες, τις σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε την ζάχαρη από πάνω. Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να καραμελώσουν κι αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε στα δύο κάθετα το φύλλο σφολιάτας, χαράζουμε τα πλαϊνά της και από τις δύο μεριές (βλ φωτ. υλικό), στο κέντρο βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού, που την είχαμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς, από πάνω τοποθετούμε μπανάνες και πλέκουμε την σφολιάτα μας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο φύλλο.
Χτυπάμε κι αραιώνουμε με λίγο λάδι τον κρόκο αυγού κι αλείφουμε τις πλεξούδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε.
Πηγή: chefoulis.gr
<< Αρχική σελίδα