7 τροφές που απαγορεύονται πριν από μια πτήση
Προετοιμασία για ένα
αεροπορικό ταξίδι δεν σημαίνει μόνο πακετάρισμα, καλός ύπνος και πλάνο,
αλλά και σωστή διατροφή για να μην έχετε… εκπλήξεις στο αεροπλάνο.
Σταυρανθή λαχανικά
Η συμπίεση στην καμπίνα των αεροπλάνων δεν σημαίνει ότι ο αέρας είναι ο ίδιος με αυτόν που εισπνέουμε στο έδαφος. Ξέρατε ότι μετά την απογείωση, η πίεση του αέρα στην καμπίνα μειώνεται, προκαλώντας διαστολή του περίπου 30%; Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αέρια στο στομάχι, διαστολή του λεπτού εντέρου και να σας προκαλέσει ένα δυσάρεστο αίσθημα φουσκώματος. Περιορίστε αυτή την επίδραση, αποφεύγοντας τροφές όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και άλλα σταυρανθή λαχανικά που εντείνουν το φούσκωμα.
Αλκοόλ
Δεν είναι ακριβώς φαγητό, αλλά και πάλι, πρέπει να το αποφύγετε. Όσο κι αν νομίζετε ότι θα σας χαλαρώσει, το αλκοόλ αφυδατώνει και σε συνδυασμό με τον αέρα στα αεροπλάνα, ο οποίος δεν είναι υγρός, αυξάνει την πιθανότητα αφυδάτωσης. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι η επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό σε τέτοια υψόμετρα είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Αναψυκτικά με ανθρακικό
Αναψυκτικά τέτοιου τύπου, όπως η σόδα και η μπίρα είναι μέγιστοι ένοχοι για ενδεχόμενο πρήξιμο. Σκεφτείτε ότι οι φυσαλίδες που καταπίνετε είναι μικροσκοπικά μπαλόνια, τα οποία θα καταλήξουν στο στομάχι σας και στη συνέχεια θα διασταλούν ραγδαία όταν η πίεση του αέρα μεταβληθεί. Καθόλου ευχάριστο!
Σκόρδο
Δίνει ένταση και έξτρα γεύση σε όποιο φαγητό κι αν προστεθεί, αλλά δυστυχώς «μαρτυρά» όποιον το καταναλώσει, τόσο με την κακή αναπνοή, όσο και με την οσμή του σώματος. Το σκόρδο περιέχει θειούχες ενώσεις που απορροφώνται στο αίμα και τους πνεύμονες. Αυτό σημαίνει ότι κατά την εκπνοή βγάζετε μυρωδιά σκόρδου, ακόμη κι αν έχετε πλύνει τα δόντια σας, ενώ ανάλογη οσμή βγαίνει και από τους πόρους σας. Για να μην προκαλέσετε… λιποθυμία στους διπλανούς σας, αποφύγετε οτιδήποτε περιέχει σκόρδο πριν την επιβίβαση.
<< Αρχική σελίδα