Πώς να προσθέσετε δυόσμο στη διατροφή σας με 7 κόλπα
Αρωματικός και ωφέλιμος, ο
δυόσμος έχει θέση στο πιάτο και τη διατροφή σας, αρκεί να βρείτε τρόπους
να τον προσθέσετε. Εμείς σας παραθέτουμε μερικούς.
Ως γαρνιτούρα
Ίσως από τους πιο εύκολους τρόπους που μπορείτε να τον καταναλώσετε, βάζοντας μερικά φύλλα του στο πιάτο που ετοιμάζετε για χρώμα, άρωμα και μια έξτρα νότα στην παρουσίαση. Έτσι θα τον καταναλώσετε και ωμό, αρκεί να θυμηθείτε να τον πλύνετε καλά πριν τον χρησιμοποιήσετε και να τον αποθηκεύσετε σε κλειστή, πλαστική σακούλα στο ψυγείο, έτσι ώστε να παραμείνει φρέσκος. Ταιριάζει πολύ σε μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα, στο κρέας, στο ρύζι κ.ο.κ.
Σε σαλάτα
Ο δυόσμος μπορεί να ταιριάξει ιδανικά στη σαλάτα σας, χάρη στο πράσινο χρώμα του και τη μοναδική γεύση φρεσκάδας του. Συνδυάστε τον με αγγούρι και ρόδι, προσθέστε τον στη χωριάτικη, ταιριάξτε τον σε σαλάτα με κολοκυθάκια, δοκιμάστε τον σε σαλάτα ζυμαρικών και πειραματιστείτε με τις γεύσεις και τα λαχανικά που σας αρέσουν.
Στο λάδι
Αρωματίστε το ελαιόλαδό σας και χαρίστε του διαφορετική γεύση, προσθέτοντας σε ένα μικρό μπουκάλι, ένα κλωναράκι δυόσμου (πάντα πλυμένο προσεκτικά) ή συνδυάζοντάς το με άλλα αρωματικά φυτά, όπως μάραθο, άνηθο, μαϊντανό, κόλιαντρο κ.ο.κ. Διατηρήστε το μπουκάλι με το λάδι σε σκοτεινό και σκιερό μέρος και χρησιμοποιήστε το αφού περάσουν περίπου 10 ημέρες. Αφού αρωματιστεί το λάδι σας, καλύτερα να αφαιρέσετε το δυόσμο από το μπουκάλι.
Σε smoothies
Ιδανικό συστατικό για να χαρίσει χρώμα, γεύση και έξτρα οφέλη στο smoothie σας. Δοκιμάστε το σε smoothies με φρούτα ή λαχανικά, προσθέτοντας μερικά φύλλα του και ανακατεύοντας. Δείτε συνταγές για smoothies που θα σας εμπνεύσουν εδώ.
<< Αρχική σελίδα