Κοπεγχάγη γλυκό με σιρόπι
Υλικά:
- 400 γρ φύλλο μπακλαβά
- ½ φλ. βούτυρο για τα φύλλα
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3 φλ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη με τη φλούδα
- 1 φλ. φρυγανιά κοπανισμένη
- 1 κ. γλυκού baking powder
- 6 αυγά
- 1 κ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1 φλ. καφέ κονιάκ
- 2 ½ φλ. νερό
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 κομματάκια ακοπάνιστη κανέλα
- 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 2-3 φλούδες λεμονιού
- Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το 1 φλ. ζάχαρη. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, ανακατεύοντας με το baking powder, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, το κονιάκ και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα μαρέγκα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 8 φύλλα κάτω, αφού βουτυρώσουμε χωριστά το κάθε ένα, ρίχνουμε μετά τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με άλλα 6 φύλλα, βουτυρώνοντας πάλι το καθένα.
- Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό και το ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180-200 βαθμούς) μισή ώρα.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 10 λεπτά σε ανάλογη κατσαρόλα όλα τα μαζί τα υλικά του σιροπιού, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει κάπως και, αμέσως μόλις βγάλουμε την κοπεγχάγη από το φούρνο, την περιχύνουμε.
<< Αρχική σελίδα