Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τα Χρώματα του 2016!

Πρόκειται να βάψετε το σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο; Σκέφτεστε να αλλάξετε τη διακόσμηση σας; Θέλετε να ψωνίσετε καινούργια ρούχα και αξεσουάρ; Πριν λοιπόν ξεκινήσετε ελάτε μαζί μας να δούμε ποια είναι τα trendy χρώματα για το
2016!


    Η Pantone για πρώτη φορά ανακοίνωσε δύο χρώματα για το 2016: Rose Quartz και Serenity
Η πρώτη εντύπωση που δίνει το δίδυμο των χρωμάτων, είναι μια πρόσκληση βάφτισης διδύμων, φυσικά αγόρι-κορίτσι! Η Pantone βέβαια δηλώνει ότι τα χρώματα απέχουν από την εικόνα των στρουμπουλών μωρών και έχουν σκοπό να μας μεταδώσουν ρόδινη ζεστασιά και ηρεμία. Το δίδυμο προέκυψε από τη fashion άποψη επειδή το ροζ είναι λίγο too much για το ανδρικό κοινό και ήθελε παρέα ένα ήρεμο γαλάζιο. Ως μόδα είμαι σίγουρη ότι τα χρώματα θα φορεθούν πολύ την Άνοιξη αλλά στο κομμάτι της διακόσμησης με βρίσκουν σκεπτική!
Όσο και αν ανεβαίνουν τα παστέλ σαν τάση στους χώρους, δεν θα τα τολμούσα παρά μόνο για παιδικό δωμάτιο (των διδύμων που λέγαμε)! Το μόνο που βρίσκω ενδιαφέρον είναι ότι αυτά τα χρώματα αποτελούν την Transgender pride flag οπότε δέχομαι το πολιτικό και κοινωνικό βάθος της επιλογής τους!


    Η Benjamin Moore επέλεξε ως χρώμα της χρονιάς για το 2016 το Simply White OC-117
Καθαρό και ανανεωμένο λευκό που μεταδίδει μία υπερβατική και διαχρονική κομψότητα. Είναι ευέλικτο για το σπίτι αλλά και για επαγγελματικούς χώρους, έτοιμο να αναδείξει ότι ύφος και αν επιλέξετε. Μειώστε το θόρυβο και ελάτε να γιορτάσουμε την απλότητα του λευκού. Είναι ένας κενός καμβάς που προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες! Βάψτε το σπίτι σας σε αποχρώσεις του λευκού και αφήστε τη διακόσμηση και την προσωπικότητά σας ελεύθερη για δημιουργία. Συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση της Creative Director της Benjamin Moore: “White is not just a design trend, it is a design essential. The popularity of white, the necessity of white, the mystique of white is quantifiable in our industry. Of the top ten best-selling Benjamin Moore colors, variants of white occupy five spots. It was inevitable that we would ultimately recognize white as our Color of the Year.”

    Αν είσαστε προληπτικοί σας έχω και τα τυχερά και μη, χρώματα για το 2016!
Σύμφωνα λοιπόν με το κινέζικο ωροσκόπιο για τη χρονιά του Πιθήκου που θα μπούμε στις 8 Φεβρουαρίου 2016 (Chinese New Year), θα πρέπει να έρθετε πιο κοντά με το λευκό, το χρυσό και το μπλε και μείνετε μακριά από το κόκκινο και το ροζ! Αν τα συγκρίνουμε λοιπόν με τις παραπάνω τάσεις, μας μένει το Serenity της Pantone και το Simply White της Benjamin Moore με μερικές χρυσές πινελιές.
    Να ένας συνδυασμός που μπορώ να απολαύσω!

 Πηγή: galsnguys/fe-mail.gr

Ετικέτες ,