Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ρολο απο κιμα κοτοπουλου και φετες μπεικον

beu-kotopoulou-rolo

Υλικά:

  • 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 300 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ή 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κ. γλυκού barbecue sauce
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
Για την επικάλυψη:
  • 14 πλατιές φέτες μπέικον
Εκτέλεση:
  1. Παίρνουμε ένα μακρόστενο μεσαίου μεγέθους ταψί, – κατά προτίμηση αντικολλητικό – και το λαδώνουμε ελαφρά.
  2. Ξεκινάμε να στρώνουμε κάθετα επάνω του τις φέτες του μπέικον με τον εξής τρόπο: τη μία απέναντι απ’ την άλλη, φροντίζοντας η μία φέτα του μπέικον να ‘καβαλάει’ την άλλη, και οι πως οι εξωτερικές πλευρές του μπέικον σχεδόν κρέμονται έξω απ’ το ταψί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μπέικον
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη, ρίχνουμε τα υλικά για το ρολό κιμά αναμιγνύοντας και ζυμώνοντας καλά, μέχρι να έχουμε ένα λείο και συμπαγές μείγμα. Του δίνουμε μακρόστενο σχήμα και το τοποθετούμε στη μέση του ταψιού
  4. Κλείνουμε σφιχτά τις άκρες του μπέικον που κρέμονται έξω απ’ το ταψί πάνω στο ρολό, φροντίζοντας να τις πιέζουμε καλά μεταξύ τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο, δεν κινδυνεύει να “ανοίξει” στο ψήσιμο.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Μετά, βάζουμε το ρολό μέσα στο φούρνο και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 40-45 λεπτά, ώστε να ψηθεί σωστά το ρολό και το μπέικον. Αν θέλουμε πιο τραγανή κρούστα, μπορούμε στο τέλος του ψησίματος να βάλουμε γκριλ για 1 με 2 λεπτά.
  6. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να “σταθεί” για 10 λεπτά και μετά, το σερβίρουμε σε φέτες.

BeU.com.cy

Ετικέτες ,