ΣΕΛΙΔΕΣ

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Σούπα με τυρί και μπύρα


Κρύες μέρες μας περιμένουν αυτή την εβδομάδα. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που βασανιζόμαστε από κρύωμα ή γρίπη. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα μπολ ζεστή σούπα; 
Σήμερα, αντί για την κλασσική κοτόσουπα θα δοκιμάσουμε μια σούπα με τυρί και λαχανικά.

Υλικά:
-    ½ φλυτζάνι βούτυρο
-    1-2 μέτρια καρότα
-    1 κλαρί σέλερι
-    1 ξερό κρεμμύδι
-    2 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
-    1 φλυτζάνι γάλα
-    3 φλυτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει)
-    ½ φλυτζάνι ελαφριά μπύρα
-    ½ φλυτζάνι κορν φλάουρ
-    ½ κουταλιά μαύρο πιπέρι
-    Αλάτι

Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόψτε τα λαχανικά
2. Σε πλατύ σκεύος βάλτε το βούτυρο να λιώσει και προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αφήστε τα να μαλακώσουν για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντάς τα συνεχώς.
3.  Σε ένα μπολ διαλύστε το κορν φλάουρ στον ζωμό κότας και προσθέστε το πιπέρι και το αλάτι.
4. Προσθέστε τον ζωμό στα λαχανικά και αφήστε τα να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
5. Προσθέστε το γάλα και το τυρί και αφήστε το στην φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
6. Τέλος προσθέστε την μπύρα και σερβίρετε.
Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε τα λαχανικά από το μίξερ για να φτιάξετε μια βελουτέ σούπα που λατρεύουν και τα παιδιά.
 

fe-mail.gr