Η «επιστροφή» των νεο-οθωμανών στα Βαλκάνια με τις «ευλογίες»  Βατικανού, Γερμανίας  και  ΗΠΑ

Σύμφωνα με παλαιότερο «προφητικό» άρθρο από την  ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Ο ρόλος και η επιρροή της Τουρκίας στα Βαλκάνια), είχαμε προαναγγείλει τα σχέδια των Τούρκων , οι οποίοι με τις «ευλογίες» του Βατικανού ,  των ΗΠΑ , και φυσικά των Γερμανών ,  «επιστρέφουν» στα Βαλκάνια για να αποτελέσουν  «ανάχωμα» στην  ρωσική επιρροή, ειδικά το τελευταίο διάστημα  .
Πρόκειται για μια πολύ παλαιά ιστορία που χάνεται μέσα στους αιώνες και τώρα όμως ξαναέρχεται στην επιφάνεια. Οι Ρώσοι εναντίον των Τούρκων στην περιοχή μας , αφορά ένα σενάριο το οποίο έχει πυροδοτήσει πολλούς ρωσο-τουρκικούς πολέμους.
Σε άρθρο στην τουρκική εφημερίδα Sabah,  αναφέρεται ότι το «όραμα» των Τούρκων πολιτικών στα Βαλκάνια,  βασίζεται στο διάλογο υψηλού επιπέδου (!!!) που κληρονόμησαν από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχοντας ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μαζί της , και ο οποίος παραμένει η ισχυρότερη εναλλακτική λύση για την εξάλειψη του θρησκευτικού εξτρεμισμού και των εθνοτικών εντάσεων στην περιοχή.
Με λίγα λόγια όπως μόνο οι Τούρκοι ξέρουν πραγματικά να « σερβίρουν» υλοποιείται  η ολοκληρωτική επιστροφή των νεοθωμανών σε μια περιοχή,  την οποία θεωρούν ότι αποκόπηκε βίαια από την αυτοκρατορία τους με παρέμβαση εξωγενών παραγόντων, όπως ο ρωσικός εθνικισμός .
E-rosike-arkouda-stamataei-pali-sta-sunora-tes-Elladas-
Τα Βαλκάνια είναι «ανάπηρα με πολλά χρόνια θέματα , συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων των μειονοτήτων, και με  εμβάθυνση των θρησκευτικών και εθνοτικών διαιρέσεων.
Η συμφωνία του Ντέιτον, ήταν απόρροια της λήξης των αιματηρών πολέμων που ξέσπασαν μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά «φυλάκισε» την περιοχή σε «πολιτικό αδιέξοδο».
Ολόκληρα τα Βαλκάνια βρίσκονται στα πρόθυρα μιας νέας διαδικασίας που θα οδηγήσει είτε σε «μόνιμη και θεσμοθετημένη σταθερότητα», είτε σε  ένα νέο κύμα βίας, λένε οι Τούρκοι .
Η παρέμβαση  άλλων χωρών στις χώρες των Βαλκανίων έχει περιπλέξει την όλη κατάσταση και σε συνδυασμό με την  χάραξη των νέων   ενεργειακών δρόμων, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Η Sabah , αναφέρει ότι η Τουρκία έχει βαθιές ρίζες ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τα Βαλκάνια, και έχει προσδιορίσει την περιοχή αυτή ως ένα από τα βασικά στοιχεία της εξωτερικής της πολιτικής. Η Άγκυρα  συνεχίζει τις δραστηριότητές της στην περιοχή «αγκαλιάζοντας» μια νέα  προοπτική,  σύμφωνα με τις δηλώσεις  του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Οι πολιτικές που ακολουθεί η Τουρκία στην περιοχή έχουν βάση μια πολυεπίπεδη προσέγγιση , η οποία  περιλαμβάνει την συμμετοχή σε διεθνείς ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.
Από το 2013, η στρατηγική του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών  για την  πολιτική στα Βαλκάνια διαμορφώνεται σε τρία σημεία : «υψηλού επιπέδου πολιτικό  διάλογο ,  ασφάλειας για όλους, και κατ “ανώτατο όριο οικονομική ολοκλήρωσης με παράλληλη διατήρηση της περιοχής με  πολυεθνική, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική κοινωνική δομή.
Με αυτή την προσέγγιση, η Τουρκία επικεντρώνεται στις προσπάθειες που αφορούν την κοινωνική και πολιτιστική διάσταση της πολιτικής, παράλληλα με τις οικονομικές δραστηριότητες. Οι Τούρκοι εστιάζουν  στα αποκαλούμενα    «μαλακά όργανα εξουσίας».
1453747128383
Η Τουρκία, όπως οι ΗΠΑ,  η Γερμανία και το Βατικανό, παρέχουν εκπαιδευτικές, ιατρικές και ανθρωπιστικές υπηρεσίες στα Βαλκάνια, καθώς υλοποιούν προγράμματα  αποκατάστασης, αλλά  και  ευκαιρίες για απασχόληση στα Βαλκάνια μέσω των διαφόρων θεσμικών οργάνων.
Η συνεργασία με την Υπηρεσία Συντονισμού της Τουρκίας  (ΤΙΚΑ),  στα Βαλκάνια είναι πλέον ορατή,  διαθέτοντας  ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας στην περιοχή.
Η «ΤΙΚΑ» διεξάγει δημόσια έργα και έργα αποκατάστασης των χριστιανικών χώρων λατρείας, στις  χώρες όπου υπάρχει μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η «ΤΙΚΑ» μετά από αίτηση της ΠΓΔΜ επέβλεψε ακόμη και  εργασίες στον Ιερό Ναό  του  Αγίου Γεωργίου κοντά στην σκοπιανή  πόλη  του Κουμάνοβο, τονίζουν οι νεοθωμανοί Τούρκοι.
Η ίδια οργάνωση τοποθέτησε συστήματα συναγερμού για πυρκαγιά και  συστήματα προειδοποίησης εισβολέων,  στο  Φραγκισκανικό Μοναστήρι στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, και ολοκλήρωσε τον  περιβαλλοντικό σχεδιασμό για την αποκατάσταση της Σκοπιανής  Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκο.
Τα περισσότερα από τα έργα που έχουν ξεκινήσει από τις ΗΠΑ αφορούν πολλές χώρες της περιοχής, διαμέσου της οργάνωσης (USAID) και τα οποία επικεντρώνονται στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της απασχόλησης.
Η USAID υλοποιεί επενδύσεις σε  Σερβία, πΓΔΜ και  Μαυροβούνιο, μέσω του Ταμείου Στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες.
Εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκοί που γνωρίζουν και να παρακολουθούν στενά την περιοχή, συμφωνούν  , αναφέρει το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας , ότι  όλες  οι δραστηριότητες της Τουρκίας στα Βαλκάνια έχουν κρίσιμη σημασία για την πρόληψη  ριζοσπαστικών τάσεων.
Ο καθηγητής Δρ Μετίν Ιζέτι  στο Πανεπιστήμιο του Τέτοβο στην πΓΔΜ, δήλωσε, σε συνδυασμό με την ολοένα και πιο αποτελεσματική επιρροή της Τουρκίας στην περιοχή,  ότι οι  θρησκευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των τουρκικών  ΜΚΟ έχουν γίνει πια ορατές, και αυτό ενοχλεί κάποιους ανθρώπους και τους οδηγεί σε  συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων που ζουν εκεί.
«Ως αποτέλεσμα αυτής της διαμάχης , ονομάζουν την νέα  τουρκική εξωτερική πολιτική ως« νεο-οθωμανισμό», δήλωσε ο Izeti προσθέτοντας,« Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο κίνδυνος από αυτές τις τουρκικές δραστηριότητες σε  Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, πΓΔΜ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη ,  Βουλγαρία και Μαυροβούνιο . Είναι προφανές ότι σπέρνουν διχόνοια μεταξύ των βαλκανικών λαών, οι οποίοι  λαοί είναι ευγνώμονες για τις προσπάθειες της Τουρκίας να διατηρήσει την πολιτιστική κληρονομιά ».
Με την αρωγή και την βοήθεια επιστημόνων σαν τον Δρ Μετίν Ιζέτι  , με την συνδρομή των δεκάδων  Ιμάμηδων, και με όπλο την μουσουλμανική θρησκεία οι Τούρκοι ετοιμάζονται να  αποτελέσουν το « ανάχωμα» στην «χριστιανική» Ρωσία η οποία «κατέβηκε» στα Βαλκάνια.
ΗΠΑ, Βατικανό και  Γερμανία, βρήκαν στην Άγκυρα το τέλειο « παίκτη» ο οποίος θα «καθαρίσει» την περιοχή αυτή για λογαριασμό τους .  Ο  Β.Πούτιν όμως δεν αστειεύεται και προπάντων δεν πρόκειται να αφήσει για μεγάλο  χρονικό διάστημα τους Τούρκους να » αλωνίζουν». Οι Ρώσοι είναι στα Βαλκάνια από το 1999 και τον πόλεμο του Κοσυφοπεδίου.
Από την άλλη πλευρά η τουρκική επεκτατικότητα  έχει απλώσει τα πλοκάμια της και στην Ελλάδα. Η εξαγορά ξενοδοχειακών μονάδων, μαρινών , σε συνδυασμό με την απίστευτη γερμανική επιμονή για την διενέργεια κοινών περιπολιών στο Αιγαίο , αποτελούν μια συνεχή πρόκληση.
Αυτή  η «ιδεολογική, πολιτική και προπάντων θρησκευτική» σύγκρουση, λίαν συντόμως θα μετατραπεί σε πολεμική, ανάμεσα Τουρκία και Ρωσία, με απρόβλεπτες εξελίξεις για ολόκληρη την περιοχή.