Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Μπιφτεκια γεμιστα με τυρι



Υλικά:

  • 200γρ. κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός ανάμεικτος
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο,μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 100γρ. καπνιστό ρεγκάτο σε ροδέλες
  • 50γρ. βούτυρο
  • 3 πατάτες βρασμένες κομμένες σε ροδέλες
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί,τα 2/3 από το λάδι και τα κρεμμύδια μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  2. Προσθέτετε τα αυγά,τον μαϊντανό,το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 1-2 ώρες.
  3. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα γεμίζετε με τα μπαστουνάκια της κεφαλογραβιέρας ή του ρεγκάτο. Αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι ένα ταψί,τοποθετείτε τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνετε στους 200°C για 35’.
  4. Βάζετε πάνω στα μπιφτέκια τις ροδέλες πατάτας και του τυριού,το βούτυρο,αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στους 200°C για 5’ περίπου,μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε αμέσως.

  BeU.com.cy

Ετικέτες ,