Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

11 περίεργοι νόμοι για το φαγητό και το ποτό σε διάφορες χώρες

Παρ’ όλο που πολλοί από τους παρακάτω νόμους θεσμοθετήθηκαν πριν εκατοντάδες χρόνια και απλώς δεν έχουν ακόμη τροποποιηθεί ή αποσυρθεί, κάποιοι καταλήγουν στις πρακτικές που
ακολουθεί σήμερα ο σύγχρονος κόσμος σε διάφορα μέρη, γύρω από το φαγητό και το ποτό. Είστε έτοιμοι να δούμε μερικούς από τους πιο περίεργους;
Μπίρα εισαγωγής στη Νιγηρία
Η Νιγηρία έχει ένα νόμο που καθιστά τις μπίρες που εισάγονται στη χώρα παράνομες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι παράνομο να αγοράζεις και να πίνεις μπίρα στη χώρα, καθώς αυτό δεν απαγορεύεται για όσους είναι άνω των 21. Παρ’ όλ’ αυτά, σε κάποιες βόρειες περιοχές, η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά και έτσι πολλοί καταφεύγουν στη… μυστική κατανάλωση.
Η άλλη χρήση για τα λαχανάκια Βρυξελλών
Τα παιδιά –και όσοι είναι παιδιά στην ψυχή- σίγουρα θα αναστατωθούν με αυτό που πρόκειται να διαβάσουν: στο Βέλγιο επιτρέπεται και είναι νόμιμο να πετάξει κάποιος λαχανάκια Βρυξελλών στους τουρίστες. Αν βρεθείτε ποτέ εκεί, προσπαθήστε να μην εκνευρίσετε τους ντόπιους, γιατί αντί για το πιάτο σας, θα τα δείτε να εκτοξεύονται προς τα εσάς.

Τα ψάρια ανήκουν στη βασίλισσα τους Κάθε οξύρρυγχος, φάλαινα και δελφίνι που πιάσει κάποιος στα ανοιχτά του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί επίσημη ιδιοκτησία της Βασίλισσας, σύμφωνα με ένα νόμο που θεσμοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Εδουάρδου ΙΙ, ο οποίος δεν ακυρώθηκε ποτέ. Ο οξύρρυγχος που έπιασαν δυο Ουαλοί το 2013, λοιπόν, έπρεπε να προσφερθεί το Παλάτι. Επειδή, όμως, ανήκε σε ένα σπάνιο είδος, τελικά τον άφησαν πάλι στη θάλασσα.
Κάντε το όπως οι ντόπιοι
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπάρχει ένας νόμος που δυσκολεύει πολύ τους τουρίστες. Σύμφωνα με το νόμο αυτό του 2011, οι επισκέπτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που βρίσκονται για διακοπές εκεί κατά το Ραμαζάνι (θρησκευτική, μουσουλμανική γιορτή νηστείας, στην οποία για ένα μήνα οι πιστοί απέχουν υποχρεωτικά από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου) πρέπει να είναι διακριτικοί. Αυτό σημαίνει να μην τρώνε και πίνουν σε δημόσιους χώρους από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου. Αν και στους τουρίστες που δεν γνωρίζουν το νόμο συνήθως δεν επιβάλλεται κάποια τιμωρία, αν τον καταπατήσουν οι μουσουλμάνοι, είτε στην ίδια χώρα, είτε βρίσκονται στο εξωτερικό, τότε μπορεί να πάνε φυλακή.

Βρωμερό φρούτο Το φρούτο durian έχει μια τόσο άσχημη οσμή, που έχει απαγορευτεί σε πολλά αεροδρόμια και ξενοδοχεία στη νοτιοανατολική Ασία, όπως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Σιγκαπούρης, λόγω της έντασης της μυρωδιάς του. Το κρασί durian, από την άλλη, μπορεί να είναι το next big thing.
Απαγορεύεται η μαργαρίνη
Στο Ουισκόνσιν παίρνουν το βούτυρό τους στα σοβαρά, γι’ αυτό και θεωρείται παράνομο να σερβίρει κάποιος μαργαρίνη στη θέση του. Αν δεν έχει γίνει ειδική παραγγελία να αντικατασταθεί το βούτυρο, απαγορεύεται να βρίσκεται και στα τραπέζια των εστιατορίων.

Τηγανητό κοτόπουλο χωρίς μαχαιροπίρουνα Αν σχεδιάζετε να πιάσετε μαχαίρι και πιρούνι για να φάτε το τηγανητό σας κοτόπουλο στο Gainesville της Τζόρτζια, ξανασκεφτείτε το. Μια διάταξη απαγορεύει στους πολίτες να φάνε τη νότια αυτή νοστιμιά με οτιδήποτε άλλο από τα χέρια τους. Το τηγανητό κοτόπουλο θεωρείται... ιερή λιχουδιά στο Gainesville, σε ολόκληρη την πολιτεία και γενικότερα στο Νότο των Ηνωμένων Πολιτειών, οπότε καταλαβαίνετε πόσο ευαίσθητοι είναι με αυτό το θέμα.
Χορταίνω, άρα πληρώνω
Σε κάποια εστιατόρια της Δανίας, οι επισκέπτες δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν για το φαγητό τους, αν δεν θεωρήσουν ότι χόρτασαν στο τέλος του γεύματος –αυτοί που παραδέχονται ότι όντως χόρτασαν, πάντως, πρέπει να είναι πολύ τίμιοι.

Απαγόρευση της κέτσαπ Τον Οκτώβριο του 2011, η Γαλλία απαγόρευσε τη χρήση κέτσαπ στα σχολεία της, καθώς οι αρχές της χώρας τη θεώρησαν ως απειλή στα γαλλικά προϊόντα και μια μορφή αμερικάνικης ηγεμονίας, στη χειρότερή της μορφή. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι θέλουν τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα της γαλλικές συνταγές, έτσι ώστε να τις περάσουν στις επόμενες γενιές κι όχι να τις προσπεράσουν υιοθετώντας αμερικάνικα πρότυπα –ή τουλάχιστον έτσι αναφέρει ο πρόεδρος του National Association of Directors of Collective Restaurants.
Ένα ποτηράκι για την κυρία
Στη Λα Πας της Βολιβίας, οι παντρεμένες γυναίκες επιτρέπεται να πιούν μόνο ένα ποτήρι κρασί στα εστιατόρια και τα bar, προφανώς για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα παρασυρθούν να φλερτάρουν με άλλους άντρες. Ο ίδιος κανονισμός, όμως, δεν ισχύει και για τους άντρες.

Δημόσιο… μασούλημα Ετοιμάζεστε να απολαύσετε ένα υπέροχο gelato σε κάποια πλατεία της Φλωρεντίας; Προσέξτε μην παρανομήσετε, καθώς απαγορεύεται να φάτε ή να πιείτε κάτι σε χώρους δημοσίων κτιρίων και εκκλησίες.
 

click@Life


Ετικέτες ,