Μπιφτέκια σολομού
Υλικά:
- 450 γρ. καπνιστό σολομό
- 1/2 μικρό κρεμμύδι
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 1 μικρή πατάτα καθαρισμένη
- 1 μικρό χτυπημένο αυγό
- αλάτι και πιπέρι
- Αφαιρέστε τα κόκαλα από το σολομό και ψιλοκόβετε.
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και ζεσταίνετε ελαφρά στο βούτυρο. Αφήστε το να κρυώσει.
- Στη συνέχεια βράζετε την πατάτα για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά και μετά πολτοποιείτε μέχρι να γίνει πουρές.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σολομό. Προσθέστε το κρεμμύδι, πουρέ πατάτας, χτυπημένο αυγό, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μπιφτεκάκια. Ρυθμίζουμε το γκριλ του φούρνου στη μεσαία σκάλα θερμοκρασίας και τοποθετούμε τη σχάρα στην τρίτη σκάλα του φούρνου. Αλείφουμε τη σχάρα με λίγο βούτυρο ή λάδι και βάζουμε πάνω τα μπιφτέκια. Ψήνουμε για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες.
<< Αρχική σελίδα