Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μπράουνις σοκολάτα – μέντα

Μπράουνις σοκολάτα – μέντα

Υλικά

  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ κοσκινισμένο
  • Ζάχαρη 250 γρ
  • Αυγά 4 τεμ
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ
  • Βούτυρο 150 γρ
  • Βανίλια 1 τεμ
Για την σάλτσα σοκολάτας
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 200 γρ γάλακτος
  • Πραλίνα φουντουκιού 4 κουταλιές σούπας
  • Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
  • Εσάνς μέντας 3 - 4 σταγόνες

Οδηγίες

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα ενώνουμε με το μείγμα ζάχαρης. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με την βανίλια κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά. Σε ένα τετράγωνο ταψάκι τοποθετούμε λαδόκολλα κι αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά , αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας λιώνοντας σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με την πραλίνα και το βούτυρο . Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τις σταγόνες μέντας κι ανακατεύουμε . Περιχύνουμε τα μπράουνις με την σάλτσα σοκολάτας και  στολίζουμε με φύλλα μέντας ή δυόσμου.

Chefoulis



Ετικέτες ,