Σύμφωνα με  διεθνή δημοσιεύματα όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας σε όλες τις χώρες στόχους στην Ευρώπη  ευρίσκονται από σήμερα το πρωί μετά τις βόμβες στις Βρυξέλλες,  σε «κόκκινο
συναγερμό», εξαπολύοντας «επιχειρήσεις» ανεύρεσης τρομοκρατών  .
Παρίσι , Λονδίνο , Πράγα , Βερολίνο, Μόσχα και γενικά σε όλες  τις μεγάλες πόλεις της ευρωπαϊκής ηπείρου έχουν ληφθεί επιπλέον  μέτρα προστασίας, πραγματοποιούνται προληπτικές επιχειρήσεις των αστυνομικών δυνάμεων με συλλήψεις και συλλέγονται πληροφορίες για ενδεχόμενη δράση «ισλαμικών πυρήνων» .
«Όλες οι τσεχικές υπηρεσίες ασφαλείας είναι σε υψηλή επιφυλακή μετά τις εκρήξεις σε ένα αεροδρόμιο και μετρό στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Milan  Chovanec , σήμερα Τρίτη.
Οι δύο  πολύνεκρες εκρήξεις που πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών σήμαναν «συναγερμό» σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο .
Οι εκρήξεις σκότωσαν 25 άτομα ενώ  τραυματίστηκαν 55, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, στις Βρυξέλλες. Λίγο μετά ,  έκρηξη  αναφέρθηκε και  στο σταθμό του μετρό Maalbeek στο κέντρο των Βρυξελλών, από την   οποία σκοτώθηκαν  τουλάχιστον 15 άνθρωποι ενώ 10 ακόμη είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Αργότερα σήμερα Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση  μεταξύ του  Πρωθυπουργού  της Τσεχίας Bohuslav Sobotka και των επικεφαλείς  των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών.
Από την άλλη πλευρά οι μυστικές υπηρεσίες στο Βέλγιο αναζητούν την άκρη για να ανακαλύψουν τα μέλη της οργάνωσης που αιματοκύλισε τις Βρυξέλλες.
Η  μουσουλμανική κοινότητα που υπάρχει στην χώρα αυτή θα αποτελέσει στόχο των βελγικών αρχών με σκοπό να  ανακαλυφθούν οι δράστες . Η Ευρώπη τίθεται και επίσημα από  σήμερα  σε μια «ιδιότυπη  ομηρία »  για το ποια θα είναι η επόμενη πόλη στόχος των τζιχαντιστών.