Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Τα Loi Pasta κερδίζουν την Αμερική

«Μάχη» για την ελληνική κουζίνα και την υγιεινή μεσογειακή διατροφή έδωσε η διεθνής σεφ Μαρία Λόη για άλλη μια φορά,  στη φιλόξενη εκπομπή “‎Good Day New York” που
παρουσιάζουν η θερμή υποστηρίκτρια  της μεσογειακής  κουζίνας Ιταλίδα Rosanna Scotto και ο Greg Kelly στην πρωινή ζώνη του καναλιού Fox 5.
     Η Μαρία μπήκε στη συζήτηση ευγενικά αλλά "επιθετικά", αφού είπε ότι η λέξη ‘pasta’ είναι αρχαία Ελληνική λέξη από τον 8ο  αιώνα π.χ. και ότι οι Ιταλοί την υιοθέτησαν στη Νότια Ιταλία, την αποκαλούμενη ‘Magna Grecia’.
     Ακολούθησε η παρουσίαση των ζυμαρικών Loi Pasta που κατασκευάζονται στην Ελλάδα και διανέμονται στις ΗΠΑ από την εταιρία Hellenic Grocer, LLC. Τις εντυπώσεις κέρδισαν με την προσεγμένη συσκευασία τους, το Loi Kritharaki Orzo και το Loi Fidelini Nests, προϊόντα φτιαγμένα από σιμιγδάλι, ακολουθώντας παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές. Η Μαρία Λόη εξήγησε πώς μπορεί κάποιος να μαγειρέψει το κριθαράκι με ντομάτα, κρεμμύδι, λίγο σκόρδο και φυσικά Ελληνικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Εδώ η Μαρία έδωσε χαριτωμένα άλλη μια μάχη, μιλώντας χαμογελαστή για το Ελληνικό ‘χρυσό υγρό’ που αγοράζουν οι Ιταλοί από την Ελλάδα και το μεταπωλούν σε όλο τον κόσμο.
     Φυσικά ρωτήθηκε, πού διατίθενται τα προϊόντα Loi Pasta και  αποκάλυψε ότι μπορούν να τα βρουν οι καταναλωτές σε όλα τα καταστήματα Whole Foods της ανατολικής ακτής, ενώ ανακοίνωσε περήφανη, ότι θα μαγείρευε επί τρεις ώρες στο  κατάστημα της Whole Foods στο  Columbus Circle, παρουσιάζοντας τα προϊόντα της στους Αμερικανούς καταναλωτές.
     Επίσης, αποκάλυψε πως με τη μεσογειακή διατροφή μπορεί κανείς να κάνει δίαιτα, ενώ προσκάλεσε και τους απαιτητικούς γνώστες της γεύσης να επισκεφθούν το διάσημο  εστιατόριό της στην καρδιά της Νέας Υόρκης.
 

fe-mail.g



Ετικέτες ,