Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

New York Fashion Week 2016: οι τάσεις και τα καλύτερα looks

Μαθαίνουμε απόπρώτο χέρι με τι πρέπει να εξοπλίσουμε τις ντουλάπες μας για την επόμενη σεζόν για να μαστε μέσα στη μόδα ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις των trendsetters.

Έχοντας πάρει μια πρώτη γεύση για τις τάσεις και τα καλύτερα looks από την εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη, το δεύτερο μέρος είναι εδώ για να ολοκληρώσει αυτό το μίνι αφιέρωμα στην πρωτεύουσα της μόδας και των μεγαλύτερων σχεδιαστών.

Michael Kors Μέσα από το 35ο φθινοπωρινό του show, o Michael Kors εμφανίζεται κάθε άλλο παρά νοσταλγικός. Φέρνει έναν νέο αέρα δίνοντας έμφαση στα γυμνά πόδια ακόμα και το χειμώνα αλλά και σε πιο βραδινά looks που όμως προορίζονται για την ημέρα. Χρησιμοποιώντας αρκετά το τουιντ ύφασμα δημιουργεί μάξι παλτό, παντελόνια και φορέματα. Παίζει ωστόσο και με λεπτομέρειες από φτερά και γούνα δίνοντας στα ρούχα μια πιο flirty διάθεση. Πρόκειται για μια συλλογή που κρατάει τις αποστάσεις της από την απλότητα και τον μινιμαλισμό που ο σχεδιαστής είχε βάλει την σφραγίδα του τις περασμένες δεκαετίες. Ρετρό και σικ εμφανίσεις που μαγνητίζουν!

3.1. Phillip Lim Μια συλλογή για γυναίκες μοντέρνες και δυναμικές που αγαπούν τις ανδρόγυνες εμφανίσεις. O Phillip Lim εμπνευσμένος εν μέρει και από την Ανατολή παρουσιάζει χακί πανωφόρια βασισμένα σε κιμονό αλλά ταυτόχρονα με μια μιλιτέρ διάθεση. Παντελόνια με φερμουάρ και λεπτομέρειες στο τελείωμα. Άνεση και στυλ με κομμάτια μεταβατικά που άνετα θα μπορούσαν να φορεθούν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Χακί, μπλε και γήινες αποχρώσεις αποτελούν την χρωματική παλέτα της συλλογής.

DKNY Οι Dao-Yi Chow και Maxwell Osborne αποφασίσουν να δώσουν όγκο στη γυναικεία σιλουέτα μέσα από υπερμεγέθη πανωφόρια, ντραπέ μπλούζες και ΧΧΧΧΧL φορέματα/πουκάμισα. Ωστόσο στη συλλογή αυτή θα δεις και σύνολα πολύ ντελικάτα, με 90’s επιρροές, μεταξωτά υφάσματα και pencil φούστες. Σκούρα χρώματα κατά κύριο λόγο ήταν η επιλογή των σχεδιαστών αλλά δεν είπαν όχι και σε καρό τουιντ δίνοντας λίγο χρώμα και φως.

Nicholas K Μια εξαιρετική συλλογή με αέρα αστικού νομαδισμού. Αποχρώσεις της άμμου, μαύρο, γκρι κι σκούρο μοβ κυριαρχούν δημιουργώντας κατά κύριο λόγω μονοχρωματικά looks. Οι σχεδιαστές συνδυάζουν όλα τα κομμάτια με δερμάτινες μπαντάνες και μαροκινά mules ενώ βλέπεις και military φαρδιές ζώνες με φερμουάρ να διαμορφώνουν τις σιλουέτες. Άνετα ρούχα που συνδυάζουν πολλά layers αλλά και κομμάτια που δένουν γύρω από το σώμα.

Proenza Schouler Οι σχεδιαστές του οίκου δηλώνουν ότι επηρεάστηκαν σημαντικά από τον Frank Stella ενώ επαναφέρουν τα πολλά layers τα οποία είχαν απορρίψει την περασμένη σεζόν. Τα ρούχα έτσι όπως αγκαλιάζουν το κορμί δημιουργούν μια σιλουέτα στενή στον κορμό που καταλήγει σε γραμμή Α. Σακάκια και παλτό σε άνετα σχέδια και σε γραμμή κλεψύδρας, φαρδιά, αέρινα παντελόνια με ζώνες που δένουν γύρω από τη μέση και κορδόνια σε μπλούζες και φορέματα είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά. Τα χρώματα κινήθηκαν σε nude αποχρώσεις και παστέλ, ενώ δεν λείπουν και κομμάτια στο χρώμα του πάθους, τα κόκκινο.

The Row Οι αδερφές Όλσεν για ακόμα μια φορά αποδεικνύουν πόσο σωστή ήταν η απόφασή τους να ασχοληθούν με τη μόδα. Ακόμα μια συλλογή και μια παρουσίαση για τις οποίες είχαν δώσει βάση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Απόλυτα μίνιμαλ κομμάτια που ωστόσο έχουν δημιουργηθεί από φίνα και ακριβά υφάσματα όπως κασμίρ, αστρακάν και δέρμα. Τα υφάσματα και τα υλικά είναι αυτά που προσδίδουν την έξτρα φινέτσα και μιλούν από μόνα τους. Τα χρώματα επίσης κινούνται στα βασικά μπεζ, μαύρο και σκούρο μπλε ενώ δύσκολα θα τα βρεις να συνδυάζονται μεταξύ τους καθώς τα περισσότερα looks βασίζονται σε μονοχρωμίες.

Victoria Beckham Η Victoria Beckham είναι το πιο τρανό παράδειγμα εξέλιξης του στυλ. Από τις εμφανίσεις της την δεκαετία του 90 σαν spice girl, έχει φτάσει να παρουσιάζει μια από τις πιο όμορφες συλλογές κάθε χρόνο στην εβδομάδα μόδας. Αυτή τη φορά, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υφάσματα δημιούργησε κομμάτια που αγκαλιάζουν το κορμί ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πειραματίζεται και με τον όγκο μέσα από bubble φούστες που φτάνουν κάτω από το γόνατο. Μάξι παλτό με ξεφτισμένο τελείωμα, layers, σέξυ φορέματα και crop tops, όλα ωστόσο έτσι σχεδιασμένα και φορεμένα με τέτοιο τρόπο που μόνο σικ και φινέτσα αποπνέουν.
Ειρήνη-Fashion Reactor
www.fashionreactor.com 
click@Life

Ετικέτες ,