ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΥΡΕΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Noμική φόρμουλα για να πάρει πίσω την Αλάσκα από τις ΗΠΑ ανζητά η Ρωσία έχοντας μετανιώσει την ασυνάρτητη όπως έχει κριθεί από την Ιστορία κίνηση του τσάρου Αλέξανδρου Β’ που την πούλησε στους Αμερικανούς για 7,2 εκατομμύρια δολάρια παραδίδοντας έτσι μια απέραντη έκταση 1,5 εκατομμυρίου τ.χλμ. στρατηγικής σημασίας που στο υπέδαφός της κρύβει τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων και εάν σήμερα ήταν ρωσικό έδαφος οι ΗΠΑ θα ήταν εντός άμεσης ρωσικής «βολής».
Στην Ρωσία, η κίνηση για αναστροφή της πώλησης της βορειοαμερικανικής περιοχής, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Στο Κρεμλίνο αναζητούν νομική φόρμουλα που να κάνει την αναστροφή της πώλησης δυνατή, ενώ οι Ρώσοι πολίτες θεωρούν την γη της Αλάσκας δική τους.
Αλλωστε το όνομα «Αλάσκα» είναι ρωσικό, για την ακρίβεια προέρχεται από τους κατοίκους της Γιακουτίας στην Σιβηρία που συνορεύει με την Αλάσκα. Από την περιοχή αυτή κινήθηκαν και οι κατόπιν ιθαγενείς Ινδιάνοι της αμερικάνοι της αμερικανικής ηπείρου και κατέβηκαν δια μέσου του Καναδά στις ΗΠΑ.
Την επιθυμία επιστροφής της Αλάσκας στην Ρωσία και την ένωσή της με την Σιβηρία, ζητά το τραγούδι του ροκ συγκροτήματος Lyube.
Ο τραγουδιστής Nikolai Rastorguev, σημειώνει ότι το αίτημα του συγκροτήματος βασίζεται στα ιστορικά γεγονότα, αφού η Ρώσοι ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που ανακάλυψαν την Αλάσκα το 1732.
Ποια κίνητρα προσφέρονται στους ντόπιους για να επιστρέψουν στην Ρωσία; Η ρωσική σάουνα , το ακορντεόν και το… χαβιάρι.
«Γύρνα πίσω Αλάσκα δεν θα σε πειράξουμε», λέει το τραγούδι.
Η κίνηση του Τσάρου Αλέξανδρου Β’ να πουλήσει την Αλάσκα ήταν το λιγότερο ατυχής διότι πραμγατοποιήθηκε το 1867 όταν ήδη οι ΗΠΑ είχαν γίνει μεγάλη γεωστρατηγική δύναμη με όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί στην σημερινή υπερδύναμη.
Εάν είχε κρατηθεί η Αλάσκα οι ΗΠΑ θα βρισκόντουσαν σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση απέναντι σε εγκατεστημένες στην «πόρτα» τους ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα ρωσικά πυρηνικά σιλό, καθώς ένα πυρηνικό πλήγμα από τόσο κοντά θα μηδένιζε τον χρόνο αντίδρασης της Ουάσιγκτον και πρακτικά η συντριβή θα ήταν δεδομένη.
Το ίδιο πράγμα επιχείρησαν οι ΗΠΑ με την Ουκρανία το 2014 θέλοντας να φτάσουν στην «πόρτα» της Μόσχας.
Ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε ότι στο Κρεμλίνο στην εικόνα του Τσάρου Αλέξανδρου του Β’ πολύ συχνά αξιωματούχοι της πετάνε… νταρτς (βελάκια), ανεπιβεβαίωτες βέβαια.



lithosfotos.blogspot.gr/pentapostagma.gr