Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Γιαουρτλού με κεμπάπ

Υλικά

  • Ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο & αρνίσιο) 1/2 κιλό
  • Κρεμμύδι τριμμένο 1
  • Κύμινο
  • Μπαχάρι
  • Κόλιαντρο
  • Αλάτι
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Μαϊντανό
  • Ντομάτες ψιλοκομμένες 4
  • Κανέλα 1 πρέζα
  • Βούτυρο 2 κουταλιές
  • Σκόρδο 1 σκελίδα
  • Πίτες για σουβλάκι
  • Γιαούρτι στραγγιστό 500γρ

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ.Ψήνουμε τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο λαδάκι.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω το γιαούρτι, μετά την σάλτσα, και τέλος τα κεμπάπ.
 

Chefoulis

Ετικέτες ,