Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Χωριστές διακοπές, θεία επιφοίτηση ή ανώφελο ρίσκο..


Μπορείς να ανατρέξεις σε βιβλία, να αναζητήσεις συμβουλές ειδικών ή να κάνεις απλά μιά έρευνα στο φιλικό και κοινωνικό σου περιβάλλον και να διαμορφώσεις άποψη. Όταν
ξεστομίσεις την πρόταση για χωριστές διακοπές φέτος, έτσι για αλλαγή βρε αδελφέ, αυτοκόλλητοι γίνατε πιά, αυτοκτονείς, διαπράτεις έγκλημα εξ αμελείας ή προθέσεως, ή μήπως είχες μιά θεία επιφοίτηση για να σώσεις την σχέση σου;
Ας το συζητήσουμε μπάς και βγάλουμε άκρη. Είναι τάση ή πλασάρεται ως τέτοια μεταξύ άλλων τάσεων που εμφανίζονται κατά καιρούς, χωριστές κρεβατοκάμαρες, χωριστές βραδιές με φίλους, girls or boys nights, φτάσαμε και σε χωριστές διακοπές. Έχει μιά λογική βάση. Σχέση ετών, συγκατοίκηση, καθημερινές, γιορτές και αργίες μαζί, all day long, μήπως για αλλαγή να δοκιμάζαμε άλλος για Σπέτσες τράβηξε, άλλος για Σκόπελο φέτος;
Φτιάχνουμε μιά λίστα με συν και πλην. Bad news first, για να πάρουμε την κρυάδα και να μας μείνει η γλυκιά γεύση των συν στο τέλος.

Οικονομικά δεν συμφέρει. Σε τέτοιους καιρούς διπλά έξοδα, δωμάτιο , φαγητό, διασκέδαση, βόλτες, βενζίνες, μεταφορικά, φαντάζει αγχωτικό και καθόλου σοφό.

Συναισθηματικά, οκ κουράστηκες, αλλά πως αντέχεις μέρες χωρίς το έτερον σου ήμισυ. Ειδικά όταν οι διακοπές αποτελούν μιά πρώτης τάξεως ευκαιρία να χαλαρώσεις, να ανανεώσεις την σχέση σου, να περάσεις ανέμελες στιγμές με τον σύντροφό σου.

Το άλλο που το πάς, το καλοκαίρι είναι η περίοδος με τα περισσότερα διαζύγια, τυχαίο νομίζεις οτι είναι αυτό; Κινείσαι σε άλλους ρυθμούς, αφήνεσαι, γίνεσαι πιό ευέλικτος και ελαστικός και καταλήγεις στο γνωστό, οτι έγινε στις Σπέτσες, λέμε τυχαία, δεν έμεινε στις Σπέτσες, ήρθε και στην Αθήνα και σου διέλυσε το σύμπαν σου. Το ρισκάρεις; Χμ δεν ξέρω.

Μην υποτιμούμε και το εξής, εντάξει η γυναικοπαρέα ή ανδροπαρέα, έχει τα καλά της. Θα ξεδώσεις, θα απελευθερωθείς , θα φλερτάρεις, θα ξενυχτήσεις χωρίς πρόγραμμα και τύψεις. Για πόσο? Αν είσαι σε μιά σχέση που σε καλύπτει δεν θα σου λείψει, δεν μπορείς, με εξαίρεση το φλέρτ, να τα κάνεις όλα αυτά με το ταίρι σου? Θα πεί κάποιος αν είσαι οκ γιατί να σκεφτείς αυτή την εναλλακτική. Ας δεχτούμε οτι πειραματίζεσαι, δικαίωμά σου..

Θέλεις να ξαναζήσεις την εφηβεία σου, όταν παρέα με τις κολλητές δεν άφηνες νησί για νησί και παραλία για παραλία, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός, μακριά απο οικογένεια και υποχρεώσεις. Όπως καταλάβατε, περάσαμε στα θετικά. Πώς να το κάνουμε είναι απελευθερωτικό, ξαναζούμε τα νιάτα μας. Χωρίς δεσμεύσεις, έλεγχο και αυτοέλεγχο. Ένα διάλειμμα, για όσο κρατήσει.

Γεμίζεις εικόνες, παραστάσεις, γυρνάς ανανεωμένη, καινούργια, έχεις κάτι διαφορετικό να πείς , να μοιραστείς, αν θές. Αξίζει τον κόπο. Μάλλον.

Τεστάρεις τον εαυτό σου, χωρίς κακές προθέσεις. Το κακό είναι οτι τεστάρουν και άλλοι και αυτό καθιστά το εγχείρημα επικίνδυνο αλλά πάντα υπάρχουν δύο όψεις. Περνάς καλά, σου λείπει, στο κρεβάτι, στην παραλία, στην έξοδο, θα ήθελες να ήταν εκεί;

Μετά το πρώτο excitement ανυπομονείς να γυρίσεις; Άσε το άλλο, ανησυχείς τι κάνει, που βρίσκεται, κοινώς ζηλεύει; Αν ναί, οκ το έκανες το πείραμα, μάζεψέ τα και πίσω με το πρώτο καράβι.

Συμπερασματικά, αν η ζωή τα φέρει έτσι, απο απρόβλεπτους παράγοντες, και κάνεις διακοπές χωριστά, το αποδέχεσαι, τι να κάνεις. Λόγω μόδας, χάριν πειραματισμού ή απο παρόρμηση, ξανασκέψου το.

 Πηγή: bovary/fe-mail.gr

Ετικέτες ,