Ώρα για κυδώνι: 6 λόγοι για να το προτιμήσετε
Μπορεί να θεωρείται outsider, αλλά βρίσκεται στην
εποχή του και αποτελεί έναν από τους πιο
σημαντικούς συμμάχους της
υγείας. Δείτε γιατί πρέπει να αρχίσετε να καταναλώνετε πιο συχνά το
«χρυσό μήλο».Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, ενώ ταυτόχρονα μας παρέχει βιταμίνη C, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό και θωρακίζοντας τον οργανισμό μας απέναντι σε ιώσεις
Είναι ιδανικό για τη δίατα, αφού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κρατώντας μας χορτάτους για περισσότερη ώρα και αποδίδοντας μόλις 57 θερμίδες στα 100 γραμμάρια. Ακόμη, η διαλυτή φυτική ίνα πεκτίνη που περιέχουν βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερίνης στο αίμα και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα.
Βοηθάει στη δίαιτα, τη χοληστερίνη, το σάκχαρο και την άμυνα του οργανισμού, μεταξύ άλλων
Κάνει καλό στην πεπτική λειτουργία και το ερεθισμένο στομάχι, ενώ μπορεί να δράσει και κατά της διάρροιας.
Προτιμήστε τα κυδώνια που είναι μεγάλα, σκληρά και κίτρινα, χωρίς σημεία πράσινου αν είναι δυνατόν και δοκιμάστε να μια κυδωνόπαστα!
<< Αρχική σελίδα