Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Το κέικ σοκολάτας της Όντρεϊ Χέπμπορν

Η Audrey Hepborn, εμβληματικό σύμβολο φινέτσας, διατήρησε καθ’όλη την διάρκεια της ζωής της ένα καλλίγραμμο σώμα. Πίστευε ότι το συχνό πλύσιμο των δοντιών θα την βοηθούσε να αντιστέκεται
στους γευστικούς πειρασμούς. Έτρωγε τροφές με έντονο χρώμα και απεχθανόταν τα τηγανιτά. Αγαπούσε τα ζυμαρικά αλλά ως λάτρης της ισορροπημένης διατροφής, τα γευόταν όλα σε μικρές ποσότητες. Ξεκινούσε την ημέρα της με ένα ποτήρι νερό και πριν πέσει για ύπνο έτρωγε ένα κομμάτι σοκολάτας. Και μιας και αναφερθήκαμε στη σοκολάτα, δοκιμάστε να ετοιμάσετε την πιο αγαπημένη συνταγή της: κέικ σοκολάτας.


Υλικά
   300 γρ ανάλατο βούτυρο
   1/4 φλ πλήρες γάλα
   6 αυγά μέτρια
   300γρ μαύρη ζάχαρη
   100 γρ κουβερτούρα
   350 γρ αλεύρι
   1/4 φλ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε το ταψί. Λιώστε την σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε με το μείγμα καλά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την ζάχαρη με τα αυγά ώστε να γίνουν ομοιογενές μείγμα και προσθέστε το μείγμα των αυγών και της σοκολάτας.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με σαντιγύ ή παγωτό βανίλια.


Πηγή: bovary/fe-mail.gr

Ετικέτες , ,