Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ριγκατόνι με θαλασσινά

Υλικά

  • Γαρίδες 500 γρ φρέσκιες ή κατεψυγμένες χωρίς το κεφάλι
  • Μύδια 500 γρ ψίχα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • Ριγκατόνι 500 γρ
  • Κρεμμύδι 1 τεμ μέτριο
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Ντομάτες ώριμες 4-5 τεμ ή 1 κουτί ντοματάκι κον κασέ
  • Ντοματοπολτό 2 κουταλιές της σούπας
  • Δαφνόφυλλα 2 τεμ
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά 1 κουτάλι της σούπας
  • Πάπρικα καυτερή 1 πρέζα προαιρετικά
  • Ελαιόλαδο 200 γρ
  • Μαϊντανός 5 κλωναράκια ψιλοκομμένα
  • Νερό 1 ποτήρι νερού

Οδηγίες

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε το  κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτό καρέ. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια και τις γαρίδες. Σε  μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει ελάχιστα, προσθέτουμε το πιπέρι,την πάπρικα την γλυκιά,τον ντοματοπολτό και τα σοτάρουμε λίγο για να αφήσουν τα αρώματα τους. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι,τα δαφνόφυλλα και το σκόρδο πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο. Αφού σοταριστούν όσο θέλουμε,προσθέτουμε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες ή το κον κασέ, το νερό κι αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί περίπου το μισό νερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή πάπρικα προαιρετικά ,αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε μέσα στην σάλτσα μας τα μύδια και τις γαρίδες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανάμεικτα, βράζουμε για περίπου 10 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους κι αφού βράσουν τα σουρώνουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα,προσθέτουμε λίγο  από την σάλτσα κι ανακατεύουμε ελαφρώς. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε βάζοντας τα ριγκατόνι στα πιάτα, από πάνω περιχύνουμε με την σάλτσα μαζί με τα θαλασσινά και τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Chefoulis


Ετικέτες ,