Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Πίτσα με μελιτζάνες

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'

Υλικά
4 αραβικές πίτες μεγάλες
2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και το ψήσιμο

Διαδικασία
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν ή τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο.
Φτιάχνετε σάλτσα ντομάτας, όπως περιγράφεται στη συνταγή «Τούρτα» με κολοκυθάκια, τυριά και αβγά μάτια».
Αλείφετε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο, απλώνετε από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας και την καλύπτετε με ροδέλες μελιτζάνας (ψητής ή τηγανητής).
Πασπαλίζετε με τα τυριά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν λίγο χρώμα.
 


Σιμόνη Καφίρη/Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ετικέτες ,