Έχω μια λιγούρα...
Και ναι όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτές τις αδύναμες στιγμές που το μυαλό μας, το στομάχι μας, αναζητά επίμονα κάτι γλυκό... Για να μην ξεφύγεις
και το παρακάνεις.., επέλεξε τα παρακάτω γλυκά τα οποία αποδίδουν λιγότερο απο 150 θερμίδες!
Cheese cake της στιγμής
Υλικά για 2 μερίδες
• 2-3 μπισκότα ολικής αλέσεως τριμμένα
• 2κ.γ κρέμα τυρί με χαμηλά λιπαρά
• 1κ.γ γιαούρτι
• 1κ.γ υποκατάστατο ζάχαρης ή μέλι
• 1κ.γ μαρμελάδα
Εκτέλεση
• Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα τυρί με το γιαούρτι μαζί με το υποκατάστατο ζάχαρης ή το μέλι
• Σε 2 μεγάλα σφινοπότηρα ρίχνουμε το μπισκότο αρχικά, μετα την κρέμα και τέλος την μαρμελάδα ‘’βλ. Εικόνα’’
Ρυζόγαλο με μέλι
Υλικά για 4 μερίδες:
• 4 φλ. γάλα με 1,5% σε λιπαρά
• 1 ½φλ. νερό
• 1 φλ. καστανό ρύζι
• 4 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. κορν φλάουερ
• κανέλλα
• 1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
2. Ξεπλένουμε το καστανό ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόλις αρχίσει να βράζει το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό.
3. Παράλληλα, βράζουμε 3 ½ φλιτζάνια γάλα με το μέλι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
4. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20΄.
5. Στο γάλα που έχουμε κρατήσει διαλύουμε καλά το corn flour και τη βανίλια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5΄ ή μέχρι να πήξει καλά.
6. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6-7 μπολάκια και όταν κρυώσει ελαφρά το πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Σουφλέ σοκολότας σε 3 λεπτά
• 4 φλ. γάλα με 1,5% σε λιπαρά
• 1 ½φλ. νερό
• 1 φλ. καστανό ρύζι
• 4 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. κορν φλάουερ
• κανέλλα
• 1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
2. Ξεπλένουμε το καστανό ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόλις αρχίσει να βράζει το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό.
3. Παράλληλα, βράζουμε 3 ½ φλιτζάνια γάλα με το μέλι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
4. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20΄.
5. Στο γάλα που έχουμε κρατήσει διαλύουμε καλά το corn flour και τη βανίλια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5΄ ή μέχρι να πήξει καλά.
6. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6-7 μπολάκια και όταν κρυώσει ελαφρά το πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Σουφλέ σοκολότας σε 3 λεπτά
Υλικά
• 4 κουταλιές σούπας αλεύρι φαρίνα ολικής
• 1κ.σ μέλι
• 1 κουταλιά της σούπας κακάο
• 1 αυγό
• 3 κουταλιές σούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 3 κομμάτια μαύρη σοκολάτα
• λίγη βανίλια, ή κανέλα ή ότι γεύση θέλετε •
Εκτέλεση
• Ανακατεύουμε όλες τις σκόνες μέσα σε μια μεγάλη κούπα καφέ.
• Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
• Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και την βανίλια
• Βάζουμε την κούπα μας στα μικροκύματα για 3 λεπτά για 1000w φούρνο ή για 4 λεπτά για 700w φούρνο.
Πανακότα light
• 4 κουταλιές σούπας αλεύρι φαρίνα ολικής
• 1κ.σ μέλι
• 1 κουταλιά της σούπας κακάο
• 1 αυγό
• 3 κουταλιές σούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 3 κομμάτια μαύρη σοκολάτα
• λίγη βανίλια, ή κανέλα ή ότι γεύση θέλετε •
Εκτέλεση
• Ανακατεύουμε όλες τις σκόνες μέσα σε μια μεγάλη κούπα καφέ.
• Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
• Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και την βανίλια
• Βάζουμε την κούπα μας στα μικροκύματα για 3 λεπτά για 1000w φούρνο ή για 4 λεπτά για 700w φούρνο.
Πανακότα light
Υλικά
• 1 βανίλια σε σκόνη
• 5 ml λικέρ κουαντρώ
• 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light 3%
• 150 ml γάλα 0%
• 1κ.σ μέλι
• 10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
• Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
• Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη.
• Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης τα οποία τα προσθέτουμε στο γάλα.
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος.
• Ομογενοποιούμε, γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.
• 1 βανίλια σε σκόνη
• 5 ml λικέρ κουαντρώ
• 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light 3%
• 150 ml γάλα 0%
• 1κ.σ μέλι
• 10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
• Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
• Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη.
• Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης τα οποία τα προσθέτουμε στο γάλα.
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος.
• Ομογενοποιούμε, γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.
<< Αρχική σελίδα