Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Οφειλές 20αετίας ζητά ο ΟΓΑ από τους αγρότες

Οφειλές 20αετίας ζητά ο ΟΓΑ από τους αγρότες
Ειδοποιητήρια με λογαριασμούς που φτάνουν και τις 10.000 ευρώ από εισφορές 20ετίας απέστειλε ο ΟΓΑ σε 60.000 «ξεχασμένους» αγρότες.


Πρόκειται για ασφαλισμένους που ξεκίνησαν από τον ΟΓΑ πριν ακόμη γίνει ταμείο κύριας ασφάλισης (δηλαδή πριν από το 1998) αλλά στη συνέχεια είτε σταμάτησαν να πληρώνουν είτε διέκοψαν την ασφάλιση και μετακινήθηκαν σε άλλο ταμείο, είτε συνέχισαν και παραμένουν ως σήμερα με το βάρος των οφειλών.

Ο ΟΓΑ εντόπισε τις περιπτώσεις αυτές και βρήκε ότι από το 1988 που λειτουργούσε ο κλάδος της πρόσθετης ασφάλισης μέχρι και σήμερα 60.000 ασφαλισμένοι του σταμάτησαν να πληρώνουν εισφορές και πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ από την ημέρα που γράφτηκαν στον Οργανισμό.

Στους 60.000 άρχισαν από πέρυσι να αποστέλλονται ειδοποιητήρια με το σύνολο της οφειλής τους, όχι όμως από το 1988 αλλά από το 1998 και μετά που ο ΟΓΑ είναι ταμείο κύριας και υποχρεωτικής ασφάλισης.

Ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν φτάνει και τις 10.000 ευρώ και μάλιστα ο ΟΓΑ τα ζητάει μαζεμένα με διορία ως το τέλος Νοεμβρίου ή με αίτηση για ρύθμιση της οφειλής μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Αν δεν το πράξουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ή αν δεν αποδείξουν ότι από το 1998 και μετά δεν ήταν στον ΟΓΑ αλλά σε άλλο φορέα τότε θα βρεθούν προ εκπλήξεων καθώς οι οφειλές που υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ θα μεταφερθούν αυτόματα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και θα μπουν αυτόματα στη μαύρη λίστα των οφειλετών που αν δεν τακτοποιήσουν ή δεν ρυθμίσουν το χρέος τους, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις.


 madata.gr/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,