Κυδώνι γλυκό
Λόγω της εποχής θα ήθελα να σας δώσω συνταγή για γλυκό κυδώνι.
Είναι πανεύκολο αυτό το γλυκό και δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας πετύχει.
Δυο κουταλάκια την ημέρα μας γλυκαίνουν και μας δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε όταν θέλουμε αυτό το κάτι
* Υλικά
1 1/2 κιλό κυδώνια
1 1/2 φλ.νερό
1 1/2 κ. ζάχαρη
1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη.
2 κουτ. χυμό λεμονιού.
* Τρόπος παρασκευής
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι.
Καθαρίζετε τα κυδώνια, τα κόβετε σε φέτες, τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το κυδώνι.
Αφήνετε να βράσει για 3 λεπτά και το στραγγίζετε.
Προσθέτετε το κυδώνι στο κρύο σιρόπι, βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τα βράζετε, μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, την αμυγδαλόψιχα και, αφού κρυώσει το γλυκό, το βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο
Είναι πανεύκολο αυτό το γλυκό και δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας πετύχει.
Δυο κουταλάκια την ημέρα μας γλυκαίνουν και μας δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε όταν θέλουμε αυτό το κάτι
* Υλικά
1 1/2 κιλό κυδώνια
1 1/2 φλ.νερό
1 1/2 κ. ζάχαρη
1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη.
2 κουτ. χυμό λεμονιού.
* Τρόπος παρασκευής
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι.
Καθαρίζετε τα κυδώνια, τα κόβετε σε φέτες, τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το κυδώνι.
Αφήνετε να βράσει για 3 λεπτά και το στραγγίζετε.
Προσθέτετε το κυδώνι στο κρύο σιρόπι, βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τα βράζετε, μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, την αμυγδαλόψιχα και, αφού κρυώσει το γλυκό, το βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο
<< Αρχική σελίδα