Σπιτικές γκοφρέτες σοκολάτας
Τι χρειαζόμαστε:
340 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κοματάκια
1 φλυντ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κουτ. σούυπας μέλι θυμαρίσιο
3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή κονιάκ
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ, αφαιρούμε 8 κομάτια
1 φλυντζ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)
1/2 φλυντζ. καρυδόψιχα χοντροκομμάνη
1/2 φλυντζ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
300 γρ λιωμένη κουβερτούρα (για την επικάλυψη)
Πως το κάνουμε:
Τοποθετούμε σε μπεν μαρί (χαμηλή φωτιά) τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί.
Αδειάζουμε το μίγμα με το κουτάλι, ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια γυρνάμε το γλυκό σε δίσκο ή ξύλο κοπής.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε την γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και εντυπωσιακή. Την είδα στον καφέ με την Ελένη.
www.sintagespareas.gr/Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
340 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κοματάκια
1 φλυντ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κουτ. σούυπας μέλι θυμαρίσιο
3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή κονιάκ
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ, αφαιρούμε 8 κομάτια
1 φλυντζ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)
1/2 φλυντζ. καρυδόψιχα χοντροκομμάνη
1/2 φλυντζ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
300 γρ λιωμένη κουβερτούρα (για την επικάλυψη)
Πως το κάνουμε:
Τοποθετούμε σε μπεν μαρί (χαμηλή φωτιά) τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί.
Αδειάζουμε το μίγμα με το κουτάλι, ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια γυρνάμε το γλυκό σε δίσκο ή ξύλο κοπής.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε την γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και εντυπωσιακή. Την είδα στον καφέ με την Ελένη.
www.sintagespareas.gr/Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
<< Αρχική σελίδα