Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Χοιρινό σελινάτο

Χοιρινό σελινάτο

Υλικά

  • Χοιρινό κρέας 1 κιλό
  • Σέλινο 1 κιλό μαζί με την σελινόριζα
  • Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
  • Αυγό 1
  • Χυμό λεμονιού 1/2 φλυτζάνι
  • Λάδι 1/2 φλυτζάνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε καλά το κρέας , το κόβουμε σε μερίδες , το στραγγίζουμε και το πασπαλίζουμε με αλάτι & πιπέρι. Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε το κρέας και μόλις πιεί τα υγρά του ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Πλένουμε πολύ καλά το σέλινο , κόβουμε την ρίζα σε μικρά κομμάτια και τα κλωνάρια στα τρία.Τα ζεματάμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό , τα στραγγίζουμε και μόλις μαλακώσει το κρέας τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι & πιπέρι αν χρειάζεται και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Χτυπάμε το αυγό , προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού , λίγο ζωμό από την κατσαρόλα , ανακατεύουμε & περιχύνουμε το φαγητό. Αφήνουμε 2 λεπτά και σερβίρουμε.

Chefoulis



Ετικέτες ,