Τι γεύση έχει το Thanksgiving;
Μαθαίνουμε περισσότερα για την Ημέρα των
Ευχαριστιών, ανακαλύπτοντας τη γευστική της πλευρά,
μέσα από facts που
μπορεί να μην γνωρίζατε, από το πρώτο δείπνο που έγινε ποτέ, μέχρι
σήμερα.Τα υλικά-κλειδιά για ένα επιτυχημένο δείπνο του Thanksgiving είναι μια παχιά γαλοπούλα και σάλτσα κράνμπερι.
Το 2009 εκτράφηκαν 250 εκατομμύρια γαλοπούλες στις Η.Π.Α., αξίας περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περίπου τα 46 εκατομμύρια κατέληξαν στο… τραπέζι για το Thanksgiving.
Η νύχτα πριν το Thanksgiving είναι η νύχτα μεγαλύτερης κατανάλωσης αλκοόλ στην Αμερική, ακόμη μεγαλύτερη κι από την Ημέρα του Αγίου Πατρίκιου και από την Πρωτοχρονιά.
Και η κολοκύθα έχει το δικό της σημαντικό ρόλο στο δείπνο αυτής της ημέρας
Το πρώτο δείπνο της Ημέρας των Ευχαριστιών στην αποικία Plymouth έγινε τον Οκτώβριο του 1621, το οποίο και παρακολούθησαν 50 άγγλοι άποικοι και περίπου 90 ιθαγενείς άντρες Wampanoag, στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται η Μασαχουσέτη.
H περίφημη cranberry sauce
Οι πατάτες, οι γλυκοπατατάτες, η σάλτσα κράνμπερι και η κολοκυθόπιτα μπήκαν μετά στο μενού και δεν υπήρχαν στο πρώτο δείπνο. Παρ’ όλ’ αυτά διατηρούν έναν παραδοσιακό χαρακτήρα στο γεύμα αυτό.
Όσοι θέλουν να γευτούν το δείπνο σαν γνήσιοι προσκυνητές, πρέπει να δοκιμάσουν οπωσδήποτε κάποιες από τις συνταγές του Plimoth Plantation, οι οποίες περιλαμβάνουν ζωμό κολοκύθας και παραδοσιακό succotash (πιάτο με γλυκό καλαμπόκι και διάφορα είδη φασολιών, βρασμένα μαζί) κ.ά.
<< Αρχική σελίδα