Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε νέο διάταγμα – Για κάθε νόμο που θα περνάει θα καταργούνται δυο παλαιότεροι


τραμπ
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο για κάθε νέο νόμο που θα περνά, δύο ήδη υπάρχοντες θα πρέπει να καταργούνται.

Το νέο διάταγμα, βρίσκεται στη γραμμή που έχει χαράξει ο νέος πρόεδρος για κατάργηση νομοθετημάτων σε ποσοστό 75%, καθώς ο Τραμπ θεωρεί πως η πολυνομία
στραγγαλίζει την αμερικανική οικονομία.
“Μειώνουμε τους κανόνες για τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις” δήλωσε ο Τραμπ, υπογράφοντας το διάταγμα. “Αυτός θα είναι ο σημαντικότερος νόμος που θα έχει δει ποτέ η χώρα”.
Ο Λευκός Οίκος θέτει κάθε χρόνο ένα προϋπολογισμό για τους συγκεκριμένους κανονισμούς. Το διάταγμα που πέρασε συγκεκριμενοποιεί τον σχετικό προϋπολογισμό για το 2017 σε…0 δολάρια”.
Από την πρώτη του μέρα στο οβάλ γραφείο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει περάσει διάταγμα που παγώνει τα νομοθετήματα. Το νέο διάταγμα περιγράφει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μόλις εκπνεύσει το προηγούμενο.
“Θα υπάρξουν νομοθετήματα, θα υπάρξει έλεγχος, όμως θα είναι λογικός έλεγχος” είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο το πρωί της Δευτέρας, καθώς υπέγραφε το διάταγμα.
Η διοίκηση Ομπάμα έγινε γνωστή για τον νομοθετικό της ζήλο, προσθέτοντας 81.640 σελίδες το 2016 στους Ομοσπονδιακούς νόμους και καταγράφοντας ρεκόρ νομοθετημάτων σε μια μέρα με 527 σελίδες στις 17 Νοέμβρη του 2016.

 Makeleio.gr

Ετικέτες ,