Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- Σουπιές 1 1/2 κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες
- Κρεμμύδια 6 ξερά κομμένα σε φέτες
- Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι
- Φύλλο δάφνης 1
- Ντοματάκια 1 κουτί ψιλοκομμένα
- Αλάτι - πιπέρι
- Νερό όσο χρειαστεί
- Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις σουπιές , τις πλένουμε και τις
κόβουμε σε ροδέλες (όχι πολύ μικρές) και τις στραγγίζουμε. Σε μια
κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί , σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να
μαραθούν και συμπληρώνουμε τις σουπιές. Σοτάρουμε καλά και σβήνουμε με
το κρασί . Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και βάζουμε τα ντοματάκια , την
δάφνη , αλάτι πιπέρι , νεράκι και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι
σουπιές. (Στην χύτρα θέλει μόνο 10 λεπτά)
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα