Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Οι 5 σημαντικότερες βιταμίνες για μαλλιά!


βιταμινεσ για μαλλια
Η απώλεια και η φθορά των μαλλιών μας μπορεί να είναι φυσιολογική με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν, όμως, μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά για να αποφύγουμε ή να
καθυστερήσουμε τα σημάδια του χρόνου στα μαλλιά μας. Ένα από αυτά είναι το να γνωρίσουμε και να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας τις παρακάτω 5 βιταμινες για μαλλια.

βιταμινες για μαλλια Β7 ή Βιταμίνη Η

Ή αλλιώς Βιταμίνη Β7 ή Βιταμίνη Η. Δυναμώνει τα μαλλιά, αυξάνει την ελαστικότητά τους και τα προστατεύει από την ξηρότητα. Βοηθάει στην παραγωγή κερατίνης, ένα βασικό συστατικό των υγιών μαλλιών.
Η έλλειψή της, αν και δεν είναι συνηθισμένη, μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, δερματολογικά προβλήματα ή ακόμη και ελαφρά κατάθλιψη. Ευτυχώς, μπορούμε να αναπληρώσουμε αρκετά γρήγορα τα επίπεδά της είτε με συμπληρώματα είτε με τη σωστή διατροφή. Την βρίσκουμε στο καστανό ρύζι, το πλιγούρι, τον αρακά, τις φακές τη βρώμη και τη μαγιά μπύρας.
Η συνιστώμενη ημερήσια δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 mcg σε εφήβους ή ενήλικες.

Βιταμίνη Α Ρετινόλη

Γνωστή και ως Ρετινόλη. Βοηθάει τον οργανισμό μας να παράγει σμήγμα, μια ελαιώδη ουσία που εκκρίνεται από το δέρμα του κεφαλιού και αποτρέπει την ξηρότητα στα μαλλιά μας. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που βαραίνουν τα μαλλιά. Τη βρίσκουμε στο μουρουνέλαιο, τα καρότα, το σπανάκι και τα ροδάκινα.




Αν καταφύγουμε σε συμπληρώματα, πρέπει να λαμβάνεται με μεγάλη προσοχή. Μεγάλες δόσεις βιταμίνης Α μπορούν να είναι τοξικές για τον οργανισμό μας και να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα – την απώλεια μαλλιών. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 25.000 IU.

Βιταμίνη Ε

Την ξέρουμε κυρίως για τα οφέλη της στο δέρμα, αλλά μας βοηθά με πολλούς ακόμη τρόπους. Είναι αντιοξειδωτική, καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την πρόσληψη σε οξυγόνο. Μπορούμε να την εφαρμόσουμε τοπικά (κρέμες, έλαια) ή να την λάβουμε από τροφές και συμπληρώματα. Τροφές που περιέχουν Βιταμίνη Ε είναι τα φασόλια, η σόγια, τα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί.
Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι τουλάχιστον 400 IU. Αν καταφύγουμε σε συμπληρώματα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή γιατί η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγίες. Αν πρόκειται να κάνουμε κάποια επέμβαση, πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσουμε προηγουμένως τα συμπληρώματα με Βιταμίνη Ε.

Παντοθενικό Οξύ ή Βιταμίνη Β5

Ή αλλιώς Βιταμίνη Β5. Αποτρέπει την απώλεια μαλλιών και το πρόωρο γκριζάρισμά τους. Βοηθά το δέρμα του κεφαλιού να απορρίψει τα νεκρά κύτταρα, διευκολύνοντας έτσι την ανάπτυξη νέων. Τη βρίσκουμε σε συμπληρώματα Β-complex αλλά και σε τροφές όπως τα πλήρη δημητριακά και τα αυγά.

Ινοσιτόλη

Βοηθά στη δημιουργία υγιούς μεμβράνης στα κύτταρα και συνεπώς στην καλύτερη προστασία τους. Παράγεται από το σώμα μας με την φυσική διαδικασία της διάσπασης της γλυκόζης. Μπορούμε να την βρούμε και σε τροφές όπως τα φασόλια, τα εσπεριδοειδή, το πεπόνι, το ψωμί ολικής άλεσης και τη μαγιά μπύρας.
βιταμινεσ για μαλλια

Συμπληρώματα διατροφής και βιταμινες για μαλλια μπορείτε να δείτε εδώ.

Πριν πάρουμε οποιοδήποτε συμπλήρωμα η βιταμινες για μαλλια πάντα συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας!

LaMode

Ετικέτες , ,