ΣΟΚΟΛΑΣΗ
Γλυκό ψυγείου
Συστατικά:
* τρεις ταβλες κουβερτούρα
* δυο πακέτα μπισκότα γεμιστά Παπαδόπουλος
* δυο ασπράδια
* μια κρέμα γάλακτος
* μια πρέζα λικέρ
* μια κουταλιά βούτυρο
Οδηγίες:
1. Αλέστε τα μπισκότα Παπαδόπουλου και ανακατέψτε τα με το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
2. Απλώστε με τα δάχτυλα σε ένα ταψί και φτιάξτε μια βάση. Ραντίστε το λικέρ από πάνω και βάλτε το στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα περίπου.
3. Στο μεταξύ λιώστε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί.
4. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίξτε μέσα εκεί την κρέμα γάλακτος (όπως είναι ρευστή). Μετά όλο το μείγμα αυτό, ανακατέψτε το με τη μαρέγκα.
5. Βγάλτε την βάση από το ψυγείο και ρίξτε από πάνω το μείγμα.
6. Βάλτε το στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Κόβεται σαν τούρτα.
Σκέτη κόλαση.....
Συστατικά:
* τρεις ταβλες κουβερτούρα
* δυο πακέτα μπισκότα γεμιστά Παπαδόπουλος
* δυο ασπράδια
* μια κρέμα γάλακτος
* μια πρέζα λικέρ
* μια κουταλιά βούτυρο
Οδηγίες:
1. Αλέστε τα μπισκότα Παπαδόπουλου και ανακατέψτε τα με το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
2. Απλώστε με τα δάχτυλα σε ένα ταψί και φτιάξτε μια βάση. Ραντίστε το λικέρ από πάνω και βάλτε το στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα περίπου.
3. Στο μεταξύ λιώστε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί.
4. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίξτε μέσα εκεί την κρέμα γάλακτος (όπως είναι ρευστή). Μετά όλο το μείγμα αυτό, ανακατέψτε το με τη μαρέγκα.
5. Βγάλτε την βάση από το ψυγείο και ρίξτε από πάνω το μείγμα.
6. Βάλτε το στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Κόβεται σαν τούρτα.
Σκέτη κόλαση.....
<< Αρχική σελίδα