Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Τι κρασί να επιλέξετε με τα θαλασσινά σας

Ενόψει Καθαράς Δευτέρας που τα θαλασσινά πρωταγωνιστούν, αλλά και γενικότερα, επιλέγουμε κρασιά που ταιριάζουν με θαλασσινές γεύσεις με τη βοήθεια του krasiagr.com.

Ψάρι και κρασί: απλά τα πράγματα, αρκεί να είναι λευκό κρασί, σωστά; Όχι ακριβώς! Μερικά θαλασσινά ταιριάζουν με πραγματικά υπέροχα ελαφριά κόκκινα κρασιά ή δροσιστικά ροζέ. Επίσης να τονίσουμε πως δεν πάνε όλα τα λευκά κρασιά με όλα τα θαλασσινά. Πρέπει να υπολογίσετε και τον πλούτο και το βάρος του κρασιού, αλλά και τη γεύση των θαλασσινών για να διαλέξετε το τέλειο ζευγάρι.
Σολομός και Pinot Noir
Tο Pinot Noir στέκεται επάξια δίπλα στο λιπαρό σολομό, ενώ παραμένει αρκετά λαμπερό και ελαφρύ για να ταιριάζει με ψάρι.
Αστακός και Chablis
Η οξύτητα και η στρογγυλάδα ενός Chablis «κόβει» τη γεμάτη γεύση του αστακού, χωρίς να την αποδυναμώνει.
Στρείδια-όστρακα και αφρώδεις οίνοι
Εδώ έχετε το ιδανικότερο πάντρεμα που δίνει έναν τέλειο συνδυασμό. Τόνος και Ροζέ
Αποτελούν ένα καλό ζευγάρι. Το Ροζέ κρασί στέκεται καλά δίπλα στον τόνο και προσδίδει βάθος και οξύτητα. Ακόμη, το Pinot Noir και Αγιωργίτικο Δεξαμενής αποδεικνύονται πολύ ταιριαστοί γευστικοί σύντροφοι.
Χτένια ή καλαμαράκια και Sauvignon Blanc
Το Sauvignon Blanc επιτρέπει στις σαφείς βουτυράτες νότες που χαρακτηρίζουν τα χτένια να λάμψουν. Με Sauvignon Blanc ταιριάζουν και τα καλαμαράκια που πρωταγωνιστούν στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Λαβράκι και Βιδιανό - Pinot Gris
Το λαβράκι αποτελεί ένα ηπιότερο ψάρι που το Βιδιανό και το Pinot Gris του δίνουν τη λάμψη για να βγουν στην επιφάνεια οι λεπτές του γεύσεις.
Γαρίδες και Vinho Verde
Μια γουλιά Vinho Verde και θα νιώσετε σαν να ψεκάσατε μόλις τις γαρίδες σας με φρέσκο λεμόνι. Πέστροφα και Chardonnay
Η πέστροφα προσφέρει σπουδαία γεύση που ταιριάζει με τη στρογγυλάδα και την οξύτητα ενός καλού Chardonnay.
Καβούρια και ημίγλυκο Riesling
Τα καβούρια προσφέρουν πλούσια γλύκα και ταιριάζουν άψογα με την ήπια γλυκύτητα ενός Riesling.
Fish and Chips και αφρώδεις οίνοι
Εδώ προσπαθούμε με τις φυσαλίδες να κόψουμε την αίσθηση «λαδίλας» και το πανάρισμα, κάτι που πετυχαίνει ιδανικά.
Χταπόδι και Ρομπόλα
Το αγαπημένο και λαχταριστό χταποδάκι αναζητά ένα λευκό κρασί πιο πλούσιο, για να αναδειχτεί και να διατηρηθεί η ισορροπία στη γεύση, όπως μια Ρομπόλα με ικανοποιητική ένταση και διάρκεια αρώματος. Μια άλλη καλή επιλογή, πάντως, με το χταπόδι, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι και το κλασικό, παραδοσιακό ούζο! Μεσογειακό λαβράκι και Μαλαγουζιά
Το λαβράκι έχει ήπια γεύση και η Μαλαγουζιά την εξυψώνει.
Χιλιανό λαβράκι και Soave
To χιλιανό λαβράκι είναι γνωστό για την υγρή και λιπαρή γεύση του και το Soave με τη λαμπερή του οξύτητα επεμβαίνει, κάνοντάς τα ένα επιτυχημένο γευστικό ζευγάρι.

Αντζούγιες/σαρδέλες και Ασύρτικο-Ξηρό Riesling
Αυτά είναι 2 ψάρια με αληθινή γεύση θάλασσας. Δοκιμάστε ένα Ασύρτικο-Ξηρό Riesling και δώστε λεμονάτη οξύτητα και μια υποψία φρούτου στη μπουκιά σας.


Πηγή: www.krasiagr.com/Clickatlife

Ετικέτες ,