Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Ποιά είναι τα στάδια του χωρισμού

Ο χωρισμός είναι μια κατάσταση, που μπορεί να είναι υπαρκτή, σε οποιδήποτε ζευγάρι. Θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να το αποδεχτούμε.


Έχουμε ακούσει για πολλές περιπτώσεις χωρισμού αλλά έχουμε περάσει και εμείς από αυτό το στάδιο.
Συνήθως υπάρχουν κάποιες φάσεις, τις οποίες διέρχεται. Σε αυτό το άρθρο, θα αναφερθούμε σε αυτές, με μια μικρή ανάλυση.
Σοκ
Σε αυτό το στάδιο, έρχεται λίγο ξαφνικά η συνειδητοποίηση, ότι πλεόν δεν θα είστε με τον άνθρωπο, που αγάπατε και έχετε συνήθισει. Προσπαθήστε να δώσετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να νιώσει ήρεμος με το να κάνετε γυμναστική και να έχετε εξόδους, με τα παιδιά σας ή με φίλους σας.
Θυμός
Είναι η κατάσταση, που έρχεται απροειδοποίητα και το μόνο, που συμβαίνει, είναι η έχθρα, προς τον σύντροφο σας. Νιώθετε απίστευτη οργή κάθε φορά, που τον σκέφτεστε και δημιουργούνται ακρέες, συμπεριφορές, σε κάθε σας συνάντηση. Αυτό το στάδιο θέλει προσοχή, γιατι μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη ζωή σας.
Πόνος
Είναι το σημείο, που πραγματικά νιώθετε να πονάει όλο σας το είναι, όταν σκέφτεστε ότι δεν θα έχετε την ίδια ζωή, που είχατε μέχρι τώρα. Και το σημαντικό είναι ότι νιώθετε ένα κενό, που σας οδηγεί στο επόμενο στάδιο.
Έχθρα
Εδώ πλεόν τα πράγματα γίνονται πολύ έντονα γιατί υπάρχει ο διαχωρισμός, πραγμάτων και αναφορά σε οικονομικά και επιμέλειες παιδιών. Αυτό κρατάει για αρκετό καιρό, και μετά έρχεται το βαρύτερο όλων.
Θλίψη
Εδώ πλεόν υπάρχει θρήνος για την απώλεια της ζωής, που είχατε ονειρευτεί και οι δυο και το μόνο, που κάνετε είναι να έχετε στο μυαλό σας τις αναμνήσεις που σφυροκοπάνε το μυαλό σας.

Εδώ βλέπετε τη νέα ζωή, που σας περιμένει και τι μπορείτε να κάνετε πλέον, χώρις τις ενοχές και τις προκαταλήψεις, που ακούτε από γύρω. Νιώθετε τυχερές και συνάμα πολύ θετικές για τη ζωή, που ανοίγετε μπροστά σας.
Φυσικά αυτά τα στάδια δεν εμφανίζονται στη σειρά. Το μόνο, που χρειάζεται να κάνετε, είναι να προφυλλάξετε τον ίδιο σας τον εαυτό, γιατί είστε μοναδικες.
  

Ετικέτες ,