Κοτόπουλο σκορδάτο και αρωματικά
Υλικά:
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλ. άσπρο κρασί
- 2 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι (αρωματικό κατά προτίμηση)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- Καθαρίζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Τα ρίχνουμε στο ζεστό λάδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές.
- Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε λίγο να σιγοβράσουν.
- Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να φύγουν τα νερά της σάλτας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
<< Αρχική σελίδα