Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κοτόπουλο σκορδάτο και αρωματικά


Υλικά:

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλ. άσπρο κρασί
  • 2 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι (αρωματικό κατά προτίμηση)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  2. Τα ρίχνουμε στο ζεστό λάδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές.
  3. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε λίγο να σιγοβράσουν.
  4. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να φύγουν τα νερά της σάλτας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
 BeU.com.cy

Ετικέτες ,