Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Σχέση: Δες πως να σταματήσεις την γκρίνια!

Σίγουρα έχετε ακούσει τους άντρες να μιλάνε μεταξύ τους και αυτό, που αναφέρουν περισσότερο
από όλα και μάλιστα με αρνητικούς χαρακτηρισμού, είναι τα παράπονα, που κάνουν οι σύντροφοί τους.

Από τη φύση μας, εμείς οι γυναίκες έχουμε την τάση να εμμένουμε στη διαδικασία και να νιώθουμε περισσότερο άγχος για να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα, σε οποιοδήποτε τομέα.
Είναι θετικό αυτό για τη σχέση μας όμως;
Να θυμάστε ότι η υπερβολή ποτέ δεν είναι καλό και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνει πολύ κακό.
Σας έχουμε μερικές συμβουλές για το πώς να αποφύγετε την υπερβολική γκρίνια και έτσι να μην διαταράξετε την ισορροπία στη σχέση σας.
– Πρέπει με κάθε τρόπο να μάθεις τις συνήθειες του και να τον αφήνεις ήσυχο όταν πράττει σύμφωνα με αυτές. Αυτό θα του δώσει να καταλάβει ότι είναι άνθρωπος με το δικό του χώρο και χρόνο.
Μην τον πιέζεις να κάνει πολλά πράγματα μαζί. Είναι γεγονός ότι οι άντρες επικεντρώνονται σε ένα πράγμα και δεν μπορούν να σκεφτούν πολλά μαζί. Έτσι τους μπερδεύεις και τους αποδιοργανώνεις.
Μίλα τη στιγμή, που πρέπει. Μην αφήνεσαι έρμαιο των συναισθημάτων σου και ανοίγεις το στόμα σου, μιλώντας χωρίς να σε σκέφτεσαι. Αν κλείσει την πόρτα τους διαλόγου, τότε με δυσκολία θα ανοίξει πάλι.
Μην τον παίρνεις τηλέφωνο συνέχεια για να δεις που είναι και του αναφέρεις ότι σου λείπει. Το μήνυμα το έχει πάρει, αλλά δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και αυτός. Δεν είναι στα χαρακτηριστικά του. Απλά να ξέρεις κουράζεται πιο εύκολα.
– Όταν μένεις μόνη σου καλύτερα να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό, που θα ωφελήσει τον εαυτό σου. είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις ότι δεν υπάρχει μόνο εκείνος στη ζωή, αλλά έχεις και ΕΣΕΝΑ, που είσαι πιο σημαντική από κάθε άλλο άνθρωπο. Μην του δίνεις το περιθώριο να νομίζει ότι είσαι άβουλη και άτολμη.
Οι παραπάνω συμβουλές έχουν στόχο να κατανοήσεις ότι είσαι μια και μοναδική και ότι πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου τόσο καλά, όσο και τον σύντροφο σου.
  

Ετικέτες ,