Αλμυρό κέικ με αλλαντικά
Υλικά:
- 200 γρ. στήθος γαλοπούλας (αλλαντικό) ψιλοκομμένο
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- 30 γρ. νωπή μαγιά
- 2 αυγά
- 125 ml φρέσκο, χλιαρό γάλα
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 80 γρ. φέτα τριμμένη
- 200 γρ. ντομάτες (μικρές, στρογγυλές)
- λίγο αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φύλλα πράσινης σαλάτας
- Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Κάνουμε 1 γούβα στη μέση και βάζουμε τη μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει με το χλιαρό γάλα.
- Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, τη γαλοπούλα, το αλάτι, το πιπέρι, 2-3 ντοματάκια ψιλοκομμένα, χωρίς σπόρους και υγρά και ζυμώνουμε.
- Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ζεστό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα. Τοποθετούμε μέσα τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
- Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 5-10 λεπτά. Κατόπιν αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και στολίζουμε με τα υπόλοιπα ντοματάκια και φύλλα πράσινης σαλάτας.
<< Αρχική σελίδα