Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αλμυρό κέικ με αλλαντικά



Υλικά:

  • 200 γρ. στήθος γαλοπούλας (αλλαντικό) ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 30 γρ. νωπή μαγιά
  • 2 αυγά
  • 125 ml φρέσκο, χλιαρό γάλα
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 80 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. ντομάτες (μικρές, στρογγυλές)
  • λίγο αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φύλλα πράσινης σαλάτας
Εκτέλεση:
  1. Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  2. Κάνουμε 1 γούβα στη μέση και βάζουμε τη μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει με το χλιαρό γάλα.
  3. Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, τη γαλοπούλα, το αλάτι, το πιπέρι, 2-3 ντοματάκια ψιλοκομμένα, χωρίς σπόρους και υγρά και ζυμώνουμε.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ζεστό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα. Τοποθετούμε μέσα τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  6. Στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
  7. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 5-10 λεπτά. Κατόπιν αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και στολίζουμε με τα υπόλοιπα ντοματάκια και φύλλα πράσινης σαλάτας.

BeU.com.cy

Ετικέτες ,