Ψαρομπιφτέκια
- 300 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο
- 3-4 πατάτες
- 2 καρότα
- 1 αυγό μικρό
- μια χούφτα μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
- 4-5 κ. σούπας αλεύρι
- 1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μέτρια κομμάτια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ταυτόχρονα βράζουμε και 10-15 λεπτά το ψαρί. Καθαρίζουμε καλά το ψαρί από τυχόν υπολείμματα κόκκαλων και πέτσας και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
- Σε ένα βαθύ μπολ, αναμιγνύουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με το αυγό, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να μπορούμε να πλάσουμε μπιφτέκια.
- Στη συνεχεία πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τα ακουμπάμε σε ένα άλλο φύλλο λαδόκολλας.
- Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν.
- Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο κάθε πλευρά ίσα να ροδίσουν.
<< Αρχική σελίδα