Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ψαρομπιφτέκια



Υλικά:

  • 300 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο
  • 3-4 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 αυγό μικρό
  • μια χούφτα μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 κ. σούπας αλεύρι
  • 1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μέτρια κομμάτια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ταυτόχρονα βράζουμε και 10-15 λεπτά το ψαρί. Καθαρίζουμε καλά το ψαρί από τυχόν υπολείμματα κόκκαλων και πέτσας και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ, αναμιγνύουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με το αυγό, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να μπορούμε να πλάσουμε μπιφτέκια.
  3. Στη συνεχεία πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τα ακουμπάμε σε ένα άλλο φύλλο λαδόκολλας.
  4. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν.
  5. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο κάθε πλευρά ίσα να ροδίσουν.
 BeU.com.cy

Ετικέτες ,