Λαχανικά με κάσιους
Υλικά:
- 250 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
- 250 γρ. κορφές από σπαράγγια
- μπρόκολο
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 κ. σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κ. σούπας σησαμέλαιο
- 1 κύβος λαχανικών
- 100 γρ. κάσιους
- αλάτι, πιπέρι
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε 5΄-6΄ τα φασολάκια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτετε στο σκεύος το σησαμέλαιο και ανακατεύετε. Κατόπιν ρίχνετε το σκόρδο, τις κορφές από τα σπαράγγια, τα μπρόκολα, τα πράσα, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5΄ ακόμη ανακατεύοντας.
- Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον κύβο λαχανικών και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς (stir fry) μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. (Τα λαχανικά με αυτό τον τρόπο θα παραμείνουν τραγανά και θα διατηρήσουν το χρώμα τους ζωηρό).
- Στο τέλος, προσθέτετε το μαϊντανό και τα κάσιους, ανακατεύετε προσεκτικά και αφήνετε να σοταριστούν μαζί με το μείγμα των λαχανικών 2΄-3΄. Τα σερβίρετε με ρύζι.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα