Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Υλικά
- Σπανάκι 1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο
- Μπαγιάτικο ψωμί 5 φέτες μόνο την ψίχα
- Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ τριμμένο
- Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
- Κεφαλοτύρι 80 γρ τριμμένο
- Αυγό 2 τεμ (από το ένα το ασπράδι και το άλλο ολόκληρο)
- Άνηθος 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος
- Αλάτι - πιπέρι
- Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας
Οδηγίες
Αν το σπανάκι είναι φρέσκο το καθαρίζουμε, το
πλένουμε, το ψιλοκόβουμε και το στραγγίζουμε καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε
κατεψυγμένο το ξεπαγώνουμε, το στραγγίζουμε πιέζοντας με το χέρι μας σε
μια τρυπητή για να φύγουν όλα τα υγρά του και το ψιλοκόβουμε.
Μουλιάζουμε το ψωμί και χρησιμοποιούμε μόνο την ψίχα του καλά
στραγγισμένη. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι , την
ψίχα , προσθέτουμε τα τριμμένα κρεμμύδι, σκόρδο, κεφαλοτύρι, ένα
ολόκληρο αυγό και από το άλλο αυγό μόνο το ασπράδι του, τον άνηθο, αλάτι
– πιπέρι, ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας. Το αφήνουμε στο
ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να ενωθούν όλες οι γεύσεις μεταξύ τους.
Πλάθουμε λεπτά μπιφτεκάκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι από 5
λεπτά την κάθε πλευρά. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα