Λικέρ βύσσινο
Υλικά
- Βύσσινα 1 κιλό
- Ζάχαρη 1 κιλό
- Κανέλα 3 ξυλάκια
- Γαρύφαλλα 10 τεμ
- Κονιάκ 1 μικρό μπουκάλι
- Νερό 3 μπουκάλια που μετρήσαμε το κονιάκ
Οδηγίες
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με την ζάχαρη,την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το κλείνουμε και το αφήνουμε για 2 – 3 μήνες ή και περισσότερο (δεν χαλάει) , κουνώντας το βάζο ενδιάμεσα σε τακτά χρονικά διαστήματα για να λιώσει η ζάχαρη και να ανακατεύεται.Όταν θέλουμε να το καταναλώσουμε βάζουμε μέσα το κονιάκ και το νερό, (εδώ το ρυθμίζουμε ανάλογα πόσο δυνατό το θέλουμε),ανακατεύουμε κουνώντας το βάζο καλά, το σουρώνουμε σε σουρωτήρι, κρατάμε τα βύσσινα ενώ τον χυμό με ένα χωνί γεμίζουμε το μπουκάλι που θα το διατηρήσουμε. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε είτε παγωμένο βάζοντας το στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου.* Τα βύσσινα που κρατήσαμε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορα γλυκά και κέικ χωρίς τα κουκούτσια φυσικά.
<< Αρχική σελίδα