Σπανακόπιτα της τεμπέλας!
Η σπανακόπιτα
είναι από τις πιο νόστιμες πίτες. Μπορεί να νομίζετε ότι είναι δύσκολη η
διαδικασία να την φτιάξετε στο σπίτι, εμείς όμως σας έχουμε μία συνταγή
η οποία δεν απαιτεί χρόνο και πολλά υλικά.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
• 800γρ φέτα σκληρή πικάντικη κομμένη σε μικρά κυβάκια
• 2-3 ρίζες από πράσο ψιλοκομμένες• 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 κουτί φύλο κρούστας έτοιμο για αλμυρές πίτες
• 1 αυγό
• αλάτι μια κουταλιά της σούπας
• λίγο πιπέρι
• 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
• 2-3 κ της σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, το πράσο, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το αυγό, το αλάτι το πιπέρι, το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
2. Ύστερα βάζουμε και το αλεύρι για να απορροφήσει τα υγρά (ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο).
3. Εφόσον έχουμε έτοιμη τη γέμιση σε ενα ταψί βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί και μετά βάζουμε 4-5 φύλα στον πάτο του ταψιού και ανάμεσα από το κάθε ένα αλείφουμε με λίγο λαδάκι.
4. Στο κέντρο βάζουμε όλη τη γέμιση μας και ξαναβάζουμε άλλα 4-5 φύλλα κρούστας πάνω απο την ζύμη πάλι με τον ίδιο τρόπο. Αλείφοντας ενα ενα τα φύλλα με λαδάκι. Όταν τελειώσουμε κάνουμε με το μαχαίρι 3 χαρακιές πάνω στα τελευταία φύλλα για να μην φουσκώσει η πίτα μας.
5. Την βάζουμε στον φούρνο στους 180ο βαθμούς για 30 λεπτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
be2news.gr/Fytokomia.gr
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
• 800γρ φέτα σκληρή πικάντικη κομμένη σε μικρά κυβάκια
• 2-3 ρίζες από πράσο ψιλοκομμένες• 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 κουτί φύλο κρούστας έτοιμο για αλμυρές πίτες
• 1 αυγό
• αλάτι μια κουταλιά της σούπας
• λίγο πιπέρι
• 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
• 2-3 κ της σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, το πράσο, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το αυγό, το αλάτι το πιπέρι, το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
2. Ύστερα βάζουμε και το αλεύρι για να απορροφήσει τα υγρά (ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο).
3. Εφόσον έχουμε έτοιμη τη γέμιση σε ενα ταψί βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί και μετά βάζουμε 4-5 φύλα στον πάτο του ταψιού και ανάμεσα από το κάθε ένα αλείφουμε με λίγο λαδάκι.
4. Στο κέντρο βάζουμε όλη τη γέμιση μας και ξαναβάζουμε άλλα 4-5 φύλλα κρούστας πάνω απο την ζύμη πάλι με τον ίδιο τρόπο. Αλείφοντας ενα ενα τα φύλλα με λαδάκι. Όταν τελειώσουμε κάνουμε με το μαχαίρι 3 χαρακιές πάνω στα τελευταία φύλλα για να μην φουσκώσει η πίτα μας.
5. Την βάζουμε στον φούρνο στους 180ο βαθμούς για 30 λεπτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
be2news.gr/Fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα