Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

5 τρόποι για να “κάψετε” περισσότερο λίπος!



Το μυστικό για να κάνετε ένα όμορφο και θελκτικό κορμί είναι η διατροφή αλλά και η άσκηση που θα δώσει την ¨ώθηση¨ στο σώμα να κάψει περίσσοτερες θερμίδες.


Οι μεγαλύτερες έρευνες στο χώρο της εργοφυσιολογίας και της αθλητιατρικής επιβεβαιώνουν ότι πέρα από την καλή διατροφή, χρειάζονται και οι κατάλληλες ασκήσεις για να μπορέσεις ο μεταβολισμός να ενεργοποιηθεί και να ωφεληθεί ο ασκούμενος.
Δείτε ποιες ασκήσεις μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά και να πετάξετε μακριά τον παλιό σας εαυτό και να αναγεννηθείτε.
Σχοινάκι. Μπορείτε να κάνετε αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα και μάλιστα από 3 σετ των 30 δευτερολέπτων. Η ένταση, που πρέπει να έχετε είναι η μέγιστη. Σίγουρα πρέπει να προηγηθεί ένα πολύ καλό ζέσταμα και καλή αερόβια άσκηση.
Σπριντ. Όταν τρέχετε στο διάδρομο, και είστε σε μέτρια ένταση, χρησιμοποιήστε την μέγιστη ταση για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα και μετά επανέλθετε στον ήρεμο ρυθμό. Η καρδιά παίρνει μπροστά γρήγορα και ο οργανισμός δέχεται πίεση, που στο τέλος της άσκησης, θα νιώσετε και πολύ καλύτερα, αλλά και θα έχετε ωφεληθεί.
Κάντε ποδήλατο και επιλέξτε τους ανηφορικού δρόμους. Θα νιώσετε τους καρδιακούς παλμούς να ανεβαίνουν. Πότε μην ξεπεράσετε τα 20 δευτερόλεπτα πάνω σε μια ανηφόρα. Οι μύες των ποδιών χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο και θα τους νιώσετε να διογκώνονται. Επειδή είναι μεγάλες μυϊκές μάζες, χρειάζονται ενέργεια, που την παίρνουν από το λίπος.
Κολύμβηση. Με 30 λεπτά την ημέρα κολύμβηση θα έχετε 400 θερμίδες μείον σε κάθε προπόνηση. Αν εκτελείτε και κινήσεις λίγο πιο δυναμικές, τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά. Το μόνο, που πρέπει να προσέχετε είναι ότι πρέπει να είναι συνεχής η άσκηση.
Τέλος. Η κυκλική προπόνηση και προπόνηση με σταθμούς είναι η καλύτερη για την ανάπτυξη της αντοχής σας αλλά και της εμφάνιση σας. Η κυκλική προπόνηση βασίζεται κυρίως σε επιβαρύνσεις που πρέπει να κάνετε για κάθε μυϊκή ομάδα και χωρίζεται σε 5-10 σταθμούς. Έτσι ωφελείτε όλο το σώμα και μάλιστα με αρμονικό τρόπο.
Το μόνο, που προτείνουμε είναι όλα τα παραπάνω να γίνονται με την επίβλεψη ειδικού γυμναστή για να μπορείτε να έχετε τα μέγιστα οφέλη από τις ασκήσεις.
  

Ετικέτες ,