Μελιτζάνες με μοτσαρέλα
Υλικά:
- 2 μεγάλες και χοντρές μελιτζάνες
- 8 φέτες μοτσαρέλα
- 3 μεγάλες ντομάτες
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
- οδοντογλυφίδες
- 8 φύλλα δυόσμου
- Πλένετε τις ντομάτες και τις μελιτζάνες, τις σκουπίζετε καλά και τις κόβετε σε ροδέλες πάχους περίπου 2εκ.
- Βάζετε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα μεγάλο μπολ, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε για περίπου 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με νερό, τις στεγνώνετε και τις αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις τοποθετείτε πάνω στη σχάρα της κουζίνας, ή για μεγαλύτερη ευκολία σε μια τοστιέρα και τις αφήνετε να ψηθούν από την κάθε πλευρά για περίπου 3-4 λεπτά. Το ίδιο κάνετε για τις φέτες ντομάτας.
- Βάζετε τις φέτες της μοτσαρέλας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Για να σερβίρετε, τοποθετείτε στη βάση κάθε πιάτου 2 φέτες μελιτζάνας, από πάνω από μία φέτα ντομάτας και μία φέτα μοτσαρέλας, αλατοπιπερώνετε και τελειώνετε τοποθετώντας άλλη μια φέτα μελιτζάνας πάνω από το κάθε σαντουιτσάκι.
- Περνάτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο κάθε μικρού σάντουιτς και καρφώνετε στο πάνω μέρος ένα φύλλο δυόσμου ή λίγα φύλλα βασιλικού.
- Ραντίζετε με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο το κάθε σαντουιτσάκι.
<< Αρχική σελίδα